Home Vijesti Općina Ilijaš poklonila ultrazvučni aparat,vrijednosti 60.000,00 KM JU Zavodu za zaštitu žena
Općina Ilijaš poklonila ultrazvučni aparat,vrijednosti 60.000,00 KM JU Zavodu za zaštitu žena PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 19 Srp 2017 12:03
PrimopredajaUZVAparata 053Općinski načelnik Akif Fazlić i direktor JU Zavoda za zaštitu žena i materinstva dr. Mithat Kurtović  danas su potpisali Ugovor o poklonu ultrazvučnog color dopler aparata vrijednog 59.541,30 KM.  
 
Općina Ilijaš je izvršila nabavku ovog aparat u cjelosti ga finansirala i poklonila ovaj savremeni ultrazvučni aprat JU Zavodu za zaštitu žena i materinstva, lokalitetu Ilijaš koji je smješten u Domu zdravlja Ilijaš. 
Nakon potpisivanja Ugovora Općinski načelnik je svečano predao aparat menadžmentu JU Zavoda za zaštitu žena i materinstva, a koji će se koristiti za potrebe pacijenata sa područja Općine Ilijaš. 
Svečanosti su prisustvovali i Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj, Ministar finansija Kantona Sarajevo Jasmin Halebić, Generalni direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo dr. Fuad Husić, direktorica Doma zdravlja Ilijaš prim.dr. Amra Matoruga, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš Alen Hasković i uposlenici Doma zdravlja Ilijaš i JU Zavoda za zaštitu žena i materinstva.
 
PrimopredajaUZVAparata 011Općinski načelnik Akif Fazlić je naglasio da Općina Ilijaš posljednjih godina izdvaja značajna sredstva za unaprjeđenje oblasti obrazovanja, zdravstva i infrastrukture, te na taj način poboljšava kvalitet života građana ove općine, te dodao: "jedan od Projekata je bila nabavka ultrazvučnog aparata. Kroz ovaj Projekat su otvorena vrata i za realizaciju drugih Projekata koje ćemo zajedno sa Ministarstvom zdravstva odnosno Vladom Kantona Sarajevo realizirati do kraja godine i definirati potrebe za 2018. godinu".
 
Direktor JU Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo, dr. Mithat Kurtović, nije krio svoje zadovoljstvo što će pacijentice sa područja Općine Ilijaš od danas moći obavljati kompletan ginekološki pregled na lokalitetu Ilijaš, na čemu se posebno zahvalio Općinskom načelniku i Predsjedavajućem Općinskog vijeća Ilijaš. Prema riječima direktora, lokalitet Ilijaš će sedmično posjećivati i radiolog koji će očitavati nalaze pacijentica. 
PrimopredajaUZVAparata 037"Ovo je najsavremeniji aparat sa tri sonde koji može da riješi sve ginekološke slučajeve. Na ovom aparatu postoji treća sonda pomoću koje će biti rađen ultrazvuk dojke.
Ovo je jedan od najljepših i najuređenijih lokaliteta sa kompletnom opremom, radimo na ultrazvuku sa dvije sonde, kardio toko, kolposkop, mikroskop za vs, tako da ordinacija potpuno opremljena", rekao je direktor Kurtović. 
 
Pored ultrazvučnog aparata Općina Ilijaš je za potrebe JU Zavoda za zaštitu žena i materinstva kupila i set računarske opreme putem kojeg će se uvezati svi podaci pacijentica u informacioni sistem što će značajno olakšati rad i osoblju a i pacijentima 
Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj zahvalila se Općinskom načelniku na senzibilitetu koji ima za zdravstvo i na kontinuiranom ulaganju u ovu oblast. 
PrimopredajaUZVAparata 028"Ovo je jedna u nizu Projekata koji je podržan finsiranjem ili sufinansiranjem od strane Općine Ilijaš. Danas smo dobili novi, kvalitetan ultrazvučni aparat na kojem će se raditi ultrazvuk dojke što do sada nismo imali u Domu zdravlja Ilijaš. Pored toga dobili smo nedavno i 5 kompjutera kako bi program zdravstvene zaštite žena i materinstva uvezali u našu mrežu i informacioni sistem. Prošle godine je završena nadogradnja Doma zdravlja sa dvije etaže na kojem su uspostavljeni Centar za mentalno zdravlje i Centar za fizikalnu terapiju i svake godine pomalo ulažemo zahvaljujući senzibilitetu Općine. Nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti sa saradnjom i da ćemo ovaj Dom zdravlja dovesti na nivo kakav je potreban našim pacijentima i kakav želimo da imamo", rekla je Ministrica Ademaj.
 
Da će ultrazvučni aparat, koji je "desna ruka" u oblasti ginekologije i akušerstva itekako pomoći u radu i uspostavljanju dijagnoza, naglasila je dr. Nihada Ibrahimović, mr.spec.ginekologije i akušerstva. 
 
Alen Hasković, zamjenik Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš izrazio je zadovoljstvo današnjim događajem, te zahvalio Općinskom načelniku i Općinskom vijeću što su prepoznali ovaj problem i opredijelili se za nabavku ultrazvučnog aparata. 
PrimopredajaUZVAparata 008"Ovaj aparata je itekako potreban našim sugrađankama. Za dosadašnje usluge morale su da idu u Vogošću ili u Sarajevo, a od danas kompletnu uslugu iz oblasti zaštite žena i materinstva mogu dobiti u Ilijašu".  
 
Nakon zvanične primopredaje ultrazvučnog aparata prisutni gosti su posjetili i Centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Doma zdravlja Ilijaš, koji je počeo sa radom 3. jula, a koji već rani u punom kapacitetu.  
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas785
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2977
mod_vvisit_counterOvaj mjesec30416