Home Vijesti U promet pušten rekonstruisani put Stari Ilijaš- Vlaškovo
U promet pušten rekonstruisani put Stari Ilijaš- Vlaškovo PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 09 Svi 2017 13:49
PutVlaskovo 017U prisustvu brojnih zvaničnika Vlade FBiH, Vlade Kantona Sarajevo, Općinskog načelnika Akifa Fazlića, Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš Mahira Devića, vijećnika Općinskog vijeća Ilijaš i brojnih građana MZ Stari Ilijaš danas je zvanično pušten u promet rekonstruisani put Stari Ilijaš-Vlaškovo.
Riječ je o putu dužine 1.800 m, širine puta 5,5 m, a čija rekonstrukcija i asfaltiranje je  realizovana u dvije faze. Prva faza podrazumijevala je pripremne radove, iskope terena, nasipe, rješavanje odvodnje oborinskih voda i svih potrebnih instalacija, postavljanje ivičnjaka i završena je krajem godine, a druga faza obuhvatala je asfaltiranje puta. 
 
Na današnji dan, 9. maj, koji se obilježava kao  Dan Evrope, Dan pobjede nad fašizmom i Dan Kantona Sarajevo Općinski načelnik Akif Fazlić zvanično je predao ovaj put građanima MZ Stari Ilijaš. 
"Ova saobraćajnica je komunikacijski bitna za ovo područje jer je PutVlaskovo 022alternativa postojećoj Regionalnoj cesti. Ovom saobraćajnicom rješavamo i pitanje kvalitetnog prijevoza učenika, zimskog održavanja i generalno poboljšavamo kvalitet života stanovnika na ovom području. Želim da se zahvalim Vladi FBiH i Vladi KS koji su sufinansirali ovaj Projekat,  Savjetu i građanima MZ Stari Ilijaš koji su također vrlo aktivno učestvovali u realizaciji Projekta. Dakle, na ovaj način kad zajednički projektno nastupimo dobivamo kvalitetno realizirane projekte koji su jako bitni za kvalitet stanovanja na području ove MZ", rekao je Općinski načelnik Akif Fazlić. 
 
Ukupna vrijednost investicije je 620.000,00 KM, a sredstva su obezbijedili Vlada FBiH 125.000,00 KM, Vlada KS odnosno resorno Ministarstvo saobraćaja KS 300.000,00KM i Općina je iz svog budžeta izdvojila 200.000,00 KM.
 
PutVlaskovo 035Da podrška Vlade Kantona Sarajevo u Projektima koje Općina Ilijaš planira u budućnosti neće izostati obećao je Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo, koji je istakao da: "Ministarstvo saobraćaja KS podržava sve projekte lokalnih zajednica. Vlada KS na čelu sa Premijerom Elmedinom Konakovićem želi da uredi što više saobraćajnica u ovom mandatu. Najveći značaj ove saobraćajnice ogleda se u tome što spaja Općine Ilijaš i Vogošću i do kraja mandata namjeravamo rekonstruisati preostali 1,5 km i komunikacijski povezati ove dvije općine".  
 
U ime Vlade FBiH i Premjera Vlade FBiH Fadila Novalića prisutne je pozdravio Aljoša Čampara Federalni ministar unutrašnjih poslova, koji je naglasio da je napredak Općine Ilijaš znatno osjetan te dodao: "Kao Vlada FBiH nastavit ćemo pomagati dobre projekte i najbitnije je da vi u Ilijašu imate projekte, a sredstva ćemo i ubuduće obezbjeđivati putem Vlade FBiH, Kantonalne Vlade i same Općine Ilijaš. Svaki put kad dođem u Ilijaš vidim nešto novo i to je poruka da ovaj tim, na čelu sa Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem i Predsjedavajućim OV-a Ilijaš Mahirom Devićem dobro radi.  Još jednom vam čestitam na ovom projektu i želim puno strateških projekata u budućnosti".
 
Prisutne je pozdravio i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević, koji je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i istakao: "Drago mi je da smo dobili obećanje viših nivoa vlasti i da ćemo nastaviti ovaj projekat. Želim da se zahvalim svima koji su nam pomogli da uradimo jedan ovakav put. Uz sve ovo što smo radili u Starom Ilijašu mislim da je ovo novi Stari Ilijaš". 
 
"MZ Stari Ilijaš broji 1500 stanovnika i ovaj put je karakterističan jer spaja tri naselja: Hadžiće, Vlaškovo i D.Karaulu, a i sam po sebi je specifičan što PutVlaskovo 009nam je stvaralo poteškoće prilikom izvođenja radova. Ovo je jako važan alternativni put kojim se spajaju Općine Ilijaš i Vogošća i nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti spojiti ove dvije općine", rekao je Armin Matoruga predstavnik MZ Stari Ilijaš i predstavnik izvođača radova.
 
U ime građana MZ Stari Ilijaš, Sidik Dervišević zahvalio se Fedelnoj i Kantonalnoj Vladi, Općini Ilijaš, Općinskom vijeću Ilijaš i firmi "Halilović" d.o.o. Ilijaš na rekonstrukciji i asfaltiranju ovog puta. Građani ovog naselja su čekali 20 godina na ovaj put i dobili smo reprezentativnu saobraćajnicu. Posebno mi je drago što se u Općini Ilijaš kontinuirano izvode radovi. 
 
Simboličnim presjecanjem vrpce Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo, Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević zvanično su pustili u promet put prema naselju Vlaškovo. 
Izvođač radova bila je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma “CONSTRUCT Projekt” d.o.o. Zavidovići.
 
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas672
mod_vvisit_counterJuče981
mod_vvisit_counterOva sedmica5828
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33267