Home Vijesti Edukacija u Ilijašu na temu "Otpad nije smeće"
Edukacija u Ilijašu na temu "Otpad nije smeće" PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 26 Tra 2017 10:52
OtpadNijeSmece 007Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad d.o.o. Sarajevo organizuje javnu edukaciju građana o tome kako selektovati i bacati smeće. Edukacija građana i podizanja svijesti o selektivnom prikupljanju otpada održava se danas na Gradskom šetalištu u Ilijašu.
 
KJKP Rad ovu aktivnost organizuje u sklopu projekta "Jačanje javne svijesti kroz medijsku promociju zaštite okoliša pod nazivom – Otpad nije smeće", a koji finansira Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.
 
Stručni saradnici za edukaciju KJKP Rad tom prilikom će uz razgovor sa stanovnicima edukovati građane kako da promijene svoje navike, počnu odvajati otpad i odlagati ga u kontejnere u koje pripada (plavi, žuti, zeleni), a cilj je podizanje svijesti o važnosti reciklaže i selektivnog odlaganja otpada.
 
Općinski načelnik Akif Fazlić posjetio je lokalitet i dao punu podršku ovoj akciji, te istakao da je u budućnosti Općina Ilijaš spremna obezbijediti značajna sredstva u općinskom Budžetu za ekološke projekte. Najvažnije je uticati na jačanju svijesti o selektivnom prikupljanju otpada radi općeg dobra građana kako Općine Ilijaš tako i Kantona Sarajevo, istakao je Općinski načelnik.
 
Planirana je podjela anketa u kojoj će građani iznijeti svoje sugestije, prijedloge s ciljem unapređenja komunalne usluge i povećanje nivoa javne higijene. Dijelit će i brošure sa detaljnim objašnjenjem šta se odlaže u žuti, plavi, zeleni kontejner, a šta ne, a obezbijedili su i prigodne poklone za građane.
 
 
Šef Organizacione jedinice KJKP Rad Ilijaš Alan Šerak također je podržao ovu akciju i ukazao da je ključna stvar edukacija i podizanje svijesti građana o sekektivnom prikupljanju otpada i pozvao građane da se pridržavaju  
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1191
mod_vvisit_counterJuče1818
mod_vvisit_counterOva sedmica13357
mod_vvisit_counterOvaj mjesec34682