Sastanak načelnika Fazlića i ministra Kalema: Dogovoreno pet novih projekata

kabinet nacelnik ministar saobracajaNačelnika Općine Ilijaš Akif Fazlić održao je sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Adijem Kalemom. Cilj ovog sastanka je pokretanje pet novih projekata na području općine Ilijaš.

Prema riječima ministra Adija Kalema razlog sastanka je unapređenje cestovnog saobraćaja na području općine Ilijaš.

"U toku ove godine planiramo pokrenuti određene projekte, između ostalog u toku su  tri gradilišta koje ćemo danas i obići. Planiramo u ovoj godini preko Direkcije za puteve KS da uložimo otprilike četiri miliona maraka na putnu komunikaciju na području općine Ilijaš, s obzirom na to da općina Ilijaš ima najviše cestovnih prelaza dat je akcenat na osiguranje istih", istakao je Kalem.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić istakao je da je ovo vrlo važan sastanak za provođenje programa Direkcije za ceste, te da  je u realizaciji pet novih projekata.

"U toku su tri projekta, koji su završnoj fazi realizacije, a danas potpisujemo novih pet. Riječ je o izgradnji ulice od zgrade Općine do regionalne ceste, rekonstrukciji ceste u naselju Vratuša, rekonstrukciji ceste u Hadžićima i na Vlaškovu te rekonstrukciji vezanoj za socijalno naselje u Starom Ilijašu. Također, privodimo finalizaciju odnosno potpisivanje sporazuma vezanog za obezbjeđenje pružnog prelaza koji je na potezu regionalna cesta - naselje Ljubinići, u vrijednos ti oko 243.000 KM. Projekat će zajednički finansirati Željeznice FBiH, Direkcija za ceste i Općina Ilijaš. Općina će također završiti procedure kojima će se pokrenuti rekonstrukcija regionalne ceste Malešići – Stari Ilijaš. 

Jako puno projekata nas očekuje te sam jako zadovoljan da u vremenu korona virusa i kada se gube radna mjesta imamo jedan investicioni tok, te da bar u djelatnostima  kao što je građevina možemo kroz javne projekte i finansiranje zadržati radna mjesta.

Mislim da je to i dobra poruka s neke psihološke strane prema našim građanima. Ova tri projekta idu uspješno i brzo, te ćemo ih završiti i pokrenuti pet novih", kazao je Fazlić.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba