Home Vijesti Dodijeljeni Ugovori o finansiranju projekata
Dodijeljeni Ugovori o finansiranju projekata PDF Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Utorak, 04 Tra 2017 09:29

DSC02580Općinski načelnik Akif Fazlić danas je uručio Ugovore o finansiranju odobrenih projekata po Javnom pozivu za prikupljanje zahtjeva udruženja građana i nevladinih organizacija radi dodjele sredstava za finansiranje iz Budžeta općine Ilijaš za 2017.godinu Omladinskoj organizaciji „Carpe Diem –Iskoristi dan“ i KK „Mladost“ Ilijaš koji su aplicirali na ovaj projekat i ispunili i sve uslove kako bi došlo do realizacije istog.

Općinski načelnik je čestitao pomenutim udruženjima na svim dosadašnjim aktivnostima, te izrazio želju da se i druga udruženja uključe, istakavši spremnost lokalne zajednice da pomogne ovakve i slične projekte.

Pomoćnica načelnika Službe za društvene djelatnosti Ilijaš Sanja Zagorac –Jozić  istakla je važnost ovakvih projekata: „Na području  općine Ilijaš egzistira pet omladinskih udruženja, nažalost samo jedno je apliciralo po Javnom pozivu to je „Carpe diem-Iskoristi dan“ kojem su odobrena tri veoma značajna projekta“ Izrada strategije za mlade“,“ Umjetnost spaja" i treći projekat „Kuhajmo zajedno“ koji je  namijenjen socijalizaciji djece sa posebnim potrebama i ima i posebnu važnost.

Sredstva za projekat su odobrena i KK „Mladost“ a odnose se na organizacuju jednog međunarodnog turnira u košarci pod nazivom „Mladi za sport i ekologiju" koji će biti  odigran u toku manifestacije  "Ilijaški dani" na kojem će nastupiti gosti iz Hrvatske i Srbije, a osim takmičarskog dijela bit će organizovana i sadnja drveća na Karašnici što će ostati kao trajno svjedočanstvo druženja djece " -istakla je Jozić -Zagorac .

Elma Čutura, predsjednica Udruženja „Carpe Diem –Iskoristi dan„ i predsjednik KK „Mladost“ Ibrahim Jašarević  istakli su zadovoljstvo  što su udruženja koji vode dobila sredstva za realizaciju projekata, te da će  ih opravdati na najbolji mogući način.

 Raspoloživa sredstva po ovim projektima iznose 10.000,00 KM, a ovo je ujedno poziv i drugim udruženjima da apliciraju po ovakvim i sličnim projektima, koji će doprinijeti boljoj afirmaciji mladih na području općine Ilijaš. 

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas369
mod_vvisit_counterJuče1296
mod_vvisit_counterOva sedmica11369
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32155