Home Vijesti Održan 18. Memorijalni karate turnir "Rašid Buća"
Održan 18. Memorijalni karate turnir "Rašid Buća" PDF Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Nedjelja, 26 Ožu 2017 10:19

karateopcina1Karate klub “Rašid Buća”  u saradnji sa  Karate savezom BiH osamnaesti put organizovao je  Memorijalni karate turnir u čast svog takmičara i reprezentativca BiH i Jugoslavije, Rašida Buće koji je stradao braneći svoju domovinu 25.05.1992. U prepunoj Sportskoj dvorani Ilijaš, upriličeno je Svečano otvorenje Memorijalnog karate turnira „Rašid Buća“ sa početkom u 13:00 sati. Ilijaš i KK “Rašid Buća” ugostili su najbolje karatiste sa područja cijele BiH.  Raif Buća,  glavni trener karate kluba „Rašid Buća“ iz Ilijaša,  kazao je da je učešće uzelo preko 600 takmičara što dovoljno govori o važnosti istog.

„To govori koliko je turnir važan i koliko znači svima koji su učesnici. Na istom sude svjetske, evropske i državne sudije. Okupili smo vrhunske sportiste u Ilijašu. Sa nama su danas bili i naši vrlo dragi gosti, prije svega načelnik Akif Fazlić. On je naš donator i uvijek nas podržava u svemu što radimo. Načelnik je zaista uvijek naša podrška i svjestan je važnosti ovog turnira ne samo za našu zajednicu nego za cijelo bh. društvo. Moram spomenuti i direktora „Preventa“ gospodina Mirzu Kahrimana, bio je naš član i nikad nije napustio ovaj klub i podržava nas u svakom pogledu. Posebno bih istakao ratnog komandanta Kemala Ademovića koji je pored svojih mnogobrojnih obaveza došao da otvori ovaj turnir. Rahmetli Rašid Buća bio je pripadnik njegove Specijalne jedinice MUP-a RBiH  i ratni komandant i zbog toga mu posebno hvala“, kazao je trener Buća.

Na Svečanom otvorenju Memorijalnog turnira dodijeljene su i Zahvalnice za podršku u radu Karate kluba „Rašid Buća“ načelniku općine Ilijaš Akifu Fazliću, ratnom komandantu Kemalu Ademoviću i direktoru Preventa Mirzi Kahrimanu. Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je da je danas zaista sretan jer pokazujemo odgovornost u smislu gajenja kulture sjećanja.karatenacelnik2

 

„Kroz ovaj turnir sjećamo se jednog velikog čovjeka, velikog sportiste, velikog heroja, čovjeka koji je dao život za odbranu i suverenitet BiH, čovjeka koji je pravio sportsku slavu Ilijaša u predratnom periodu i koji je bio nosilac evropskih medalja. Ovo je prilika da čestitam i zahvalim se svima koji učestvuju u organizaciji turnira, prije svega klubu „Rašid Buća“  i Karate savezu BiH. Pored sportskih radosti, djeci pružamo osjećaj prema državi i odgovornosti koji će preuzeti. Naše opredjeljenje je da pružamo punu podršku mladim ljudima. Jedan od značajnih segmenata te podrške jeste i oblast sporta i nastojimo da stvorimo dobre uslove za rad sportskih klubova i sportista. Nastojimo stvoriti poseban finansijski prostor za sportiste koji postižu izvanredne rezultate“, kazao je načelnik Fazlić.

Ratni komandant Specijalne jedinice MUP-a RBiH i zastupnik u Skupštini KS Kemal Ademović  svojim obraćanjem zvanično je otvorio Memorijalni turnir „Rašid Buća“. Posebnu poruku je poslao mladim ljudima.

„Zaista sam fasciniran organizacijom. Okupiti preko 600 takmičara velika je stvar i za Kanton Sarajevo kao i za Federaciju BiH. Poručio bih mladim ljudima da prije svega trebaju biti dobri ljudi, da izgrade bolje i pravednije društvo od onog u kojem mi živimo danas. Trebaju se družiti na osnovu univerzalnih ljudskih vrijednosti i da uspostavljaju bolje odnose i bolje kontakte“, kazao je Ademović.

Autor: Alma Omerović/Radio Ilijaš

 

 

 

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas50
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2242
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29681