Home Vijesti Održano općinsko takmičenje iz matematike
Održano općinsko takmičenje iz matematike PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 09 Ožu 2017 13:20
MatematikaTakmicenjeJU Osnovna škola "Hašim Spahić", bila je domaćin općinskog takmičenja iz matematike koje je održano danas. Takmičenje je organizovano za učenike VII, VIII i IX razreda iz pet osnovnih škola s područja Općine Ilijaš, a prema Kalendaru takmičenja, smotri i drugih manifestacija u organizaciji i učešću u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo za školsku 2016./2017. godinu. Takmičenje se održava u svim općinama Sarajevskog kantona u isto vrijeme, a zadatke za takmičenje pripremaju saradnici Prosvjetno-pedagoškog zavoda. 
Učenici su se takmičili za prva tri mjesta koja vode na kantonalno takmičenje, i mogućnost za nastavak takmičenja iz matematike na višim nivoima. 
Učenici sedmih razreda JU Osnovne škole "Hašim Spahić" zauzeli su prva tri mjesta i to: Amina Salkanović prvo mjesto, drugo mjesto Šaćir Mešetović i treće mjesto Sendin Pašović. 
Učenici osmih razreda Osnovne škole "Đulistan" Lješevo na današnjem takmičenju pokazali su najviše znanja i zauzeli prva tri mjesta, a to su: Merdijja Zarean prvo mjesto, drugo mjesto Medina Bečić i treće mjesto Muhamed Fejzić. 
Kada su u pitanju IX razredi najuspješnija je bila učenica JU Osnovne škole "Stari Ilijaš" Nudžejma Matoruga, drugo mjesto osvojila je Ema Ibišević učenica OŠ "Đulistan" Lješevo, a treće mjesto Amna Hodžić učenica JU Osnovne škole "Srednje".  
 
Općina Ilijaš je učenicima takmičarima obezbijedila osvježenje, novčane nagrade i priznanja za osvojena prva tri mjesta. 
Osim takmičenja za učenike, ovakva okupljanja su svakako prava prilika za druženje među učenicima i nastavnicima iz svih škola. Tako su osim zvaničnog natjecateljskog karaktera sklopljena mnoga prijateljstva među učenicima, ali i razmjenjena brojnih iskustava među nastavnicima.
 
Svim učenicima i nastavnicima čestitamo na postignutim rezultatima i želimo puno sreće na Kantonalnom takmičenju koje će se održati 07.04.2017. godine u Sarajevu.
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Na osnovu člana 7. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš (Službene novine Kantona Sarajevo br.10/18) Općinski načelnik objavljuje:
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas368
mod_vvisit_counterJuče1296
mod_vvisit_counterOva sedmica11368
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32154