Home Vijesti Dodijeljena informatička opreme za MZ Općine Ilijaš uključene u Projekat "Jačanje uloge MZ u BiH"
Dodijeljena informatička opreme za MZ Općine Ilijaš uključene u Projekat "Jačanje uloge MZ u BiH" PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 03 Ožu 2017 11:32
DodjelaInformatickeOpreme 014Više od 125 mjesnih zajednica u 23 partnerske jedinice lokalne samouprave će od sada moći pružiti kvalitetniju i efikasniju uslugu građanima, zahvaljujući paketu informatičke opreme u vrijednosti od oko 300,000 KM. Naime, riječ je o paketu koji UNDP dodjeluje Mjesnim zajednicama na korištenje, kako bi ista oprema bila na usluzi građanima i olakšala rad Mjesnih zajednica.
 

Informatička oprema u vrijednosti 13.770,00 KM dodjeljena je Mjesnim zajednicama sa područja Općine Ilijaš koje aktivno učestvuju u realizaciji zajedničkog projekta ”Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Danas su opremu dobile: MZ Ilijaš-grad, MZ Podlugovi, MZ Mrakovo, MZ Stari Ilijaš, MZ Misoča i MZ Srednje.
 
Načelnik općine Ilijaš, Akif Fazlić istakao je važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu te čestitao svima na uspješnom radu i realizaciji dobrih rezultata.
 
DodjelaInformatickeOpreme 022Lijep povod da se danas vidimo ovdje, jer očito imamo šta da pokažemo. Rezultati rada već donose plodove i ovo danas je jedan plod rezultata u proteklih pola godine. Građani mjesnih zajednica imat će priliku koristiti ovu opremu, koju vi prije svega koristite u njihovu korist. Čestitam svima na uspješnom radu, te želim da ovaj isti projekat aktivno nastavimo, te tako dođemo do još većih rezultata koji bi poboljšali ambijent u mjesnim zajednicama. Želio bih da se zahvalim implementatorima ovog projekta, UNDP kao i vladama Švicarske i Švicarske. Mislim da je najveća satifkacija u ovom projektu dobar rezultat i dobra saradnja, koju se nadam da ćemo nastaviti i dalje”, naglasio je općinski načelnik Akif Fazlić.
 
Naredni korak projekta ”Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” jeste dostavljanje projektne dokumentacije, za projekte koje su Mjesne zajdenice kandidirale kao prioritetne za svoje građane. Rok za dostavu dokumentacije je 17. mart 2017. godine, a krajnji rezultati projekta mogli bi se znati u junu 2017. godine.
LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 


Preliminarne rang liste

potencijalnih korisnika FBiH za Kanton Sarajevo za općinu Ilijaš, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.


Preliminarna rang lista - totalno uništen stambeni objekat


Preliminarna rang lista - djelimično oštećeni stambeni objekt


Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas50
mod_vvisit_counterJuče1133
mod_vvisit_counterOva sedmica2242
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29681