Home Vijesti Održan prvi radni sastanak Komisije za izradu "Strategije održivog razvoja Općine Ilijaš"
Održan prvi radni sastanak Komisije za izradu "Strategije održivog razvoja Općine Ilijaš" PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 10 Velj 2017 14:26
Danas je održan prvi radni sastanak Komisije za izradu "Strategije održivog razvoja Općine Ilijaš za period 2018.-2022". U sastav Komisije imenovani su: Mirza Marukić, Meliha Avdibegović, Merima Osmanović, Sanja Zagorac-Jozić, Sadik Alić, Zdravko Barić, Aziz Fazlić, Nedžad Masnopita i Mirza Dinar. 
KomisijaZaIzraduStrategije 002Cilj današnjeg sastanka bio je utvrditi metodologiju i dinamiku izrade Strategije. 
Članovi Komisije su se složili da nova Strategija treba da definiše strateški plan sa jasno definisanim strateškim projektima razvojnog karaktera i jasno definisanim izvorima finansiranja. 
Prijedlog Komisije je da se utvrdi vrijednost Projekata koji će biti obuhvaćeni Strategijom, a  Projekti manje vrijednosti da se planiraju Operativnim planom Općinskog načelnika i Službi jedinstvenog organa uprave, jer Strategija treba da predstavlja viziju Općine Ilijaš za naredne četiri godine.   
Na web stranici Općine Ilijaš bit će postavljen obrazac za predlaganje Projekata koji će moći ispuniti i dostaviti Komisiji svi zainteresovani subjekti. 
Komisija će se sastajati sedmično i kroz radne sastanke, organizaciju okruglih stolova i tematskih rasprava, te individualni rad prema povjerenom zadatku prikupljati i analizirati podatke, predlagati mjere, ciljeve, projekte i aktivnosti iz oblasti svog profesionalnog djelovanja, a sve u cilju izrade KomisijaZaIzraduStrategije 004Strategije prema metodologiji održivog razvoja uz ravnomjeran tretman oblasti: zaštita životne sredine i razvoj infrastrukture, ekonomski, ruralni i društveni razvoj. 
Postupak izrade Strategije je u potpunosti otvoren i javan i svim sastancima Komisije, tematskim raspravama radnih grupa, te okruglim stolovima mogu prisustvovati sve zainteresovane stranke u svojstvu partnera, i to kao pojedinci – građani ili kao predstavnici grupe građana, kao što su predstavnici institucija i organizacija, predstavnici nevladinog sektora, medija, javnih i privatnih preduzeća, javnih ustanova, razvojnih agencija i sl. na način da u postupku izrade Strategije mogu jednakopravno davati usmene ili pismene sugestije, preporuke i mišljena, te predlagati strateške ciljeve, mjere, programe i projekte za koje smatraju da trebaju biti tretirani unutar Strategije. 
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1193
mod_vvisit_counterJuče1818
mod_vvisit_counterOva sedmica13359
mod_vvisit_counterOvaj mjesec34684