Predstavnici Općina Ilijaš i Olovo razmatrali problematiku vodosnabdijevanja

SastanakOlovoJučer su u Općini Olovo općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije Merima Osmanović i direktorica JKP "Vodostan" Ilijaš Belma Zukić održali  sastanak sa načelnikom Općine Olovo Đemalom Memagićem i njegovim saradnicima. Na sastanku je razmatrana problematika vodosnabdijevanja pograničnih naselja Općina Ilijaš i Olovo koja se snabdijevaju sa izvorišta koja se nalaze na području općine Ilijaš, a koja su sastavni dio vodovodnih sistema izgrađenih u ranijem periodu i služe za vodosnabdijevanje kako naselja na području Općine Ilijaš tako i Općine Olovo. Naime radi se o lokalnim vodovodima i to: vodovod Malinovica putem kojeg se vrši vodosnabdijevanje naselja Gajine i Dragoradi (Općina Ilijaš) i naselja Dolovi, G. Bakići i D. Bakići, Kruševo i Ajdinovići (Općina Olovo) i vodovod čije se izvorište nalazi na lokalitetu Crne Rijeke, a služi za vodosnabdijevanje naselja Musići – Općina Olovo. 
Vodosnabdijevanje putem ovih vodovoda je dosta stabilno, ali su prisutni problemi održavanja vodovoda kao i samog upravljanja istim, a u skladu sa važećom zakonskom regulativom.
Na sastanku Općina Ilijaš se obavezala da će uraditi projektno-tehničku dokumentaciju za izvorište u Crnoj Rijeci i ukoliko se utvrdi da izvorište zadovoljava kapacitetom i kvalitetom vode projektom će se definisati i način uključivanja uslova vode u sistemu vodosnabdijevanja naselja Crna Rijeka. Također su razmotreni načini i aktivnosti upravljanja ovim lokalnim vodovodima, a sve sa ciljem obezbjeđenja zdravstvene ispravnosti vode za korisnike. 
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba