Održano općinsko takmičenje iz matematike

MatematikaTakmicenjeJU Osnovna škola "Hašim Spahić", bila je domaćin općinskog takmičenja iz matematike koje je održano danas. Takmičenje je organizovano za učenike VII, VIII i IX razreda iz pet osnovnih škola s područja Općine Ilijaš, a prema Kalendaru takmičenja, smotri i drugih manifestacija u organizaciji i učešću u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo za školsku 2016./2017. godinu. Takmičenje se održava u svim općinama Sarajevskog kantona u isto vrijeme, a zadatke za takmičenje pripremaju saradnici Prosvjetno-pedagoškog zavoda. 
Učenici su se takmičili za prva tri mjesta koja vode na kantonalno takmičenje, i mogućnost za nastavak takmičenja iz matematike na višim nivoima. 
Učenici sedmih razreda JU Osnovne škole "Hašim Spahić" zauzeli su prva tri mjesta i to: Amina Salkanović prvo mjesto, drugo mjesto Šaćir Mešetović i treće mjesto Sendin Pašović. 
Učenici osmih razreda Osnovne škole "Đulistan" Lješevo na današnjem takmičenju pokazali su najviše znanja i zauzeli prva tri mjesta, a to su: Merdijja Zarean prvo mjesto, drugo mjesto Medina Bečić i treće mjesto Muhamed Fejzić. 
Kada su u pitanju IX razredi najuspješnija je bila učenica JU Osnovne škole "Stari Ilijaš" Nudžejma Matoruga, drugo mjesto osvojila je Ema Ibišević učenica OŠ "Đulistan" Lješevo, a treće mjesto Amna Hodžić učenica JU Osnovne škole "Srednje".  
 
Općina Ilijaš je učenicima takmičarima obezbijedila osvježenje, novčane nagrade i priznanja za osvojena prva tri mjesta. 
Osim takmičenja za učenike, ovakva okupljanja su svakako prava prilika za druženje među učenicima i nastavnicima iz svih škola. Tako su osim zvaničnog natjecateljskog karaktera sklopljena mnoga prijateljstva među učenicima, ali i razmjenjena brojnih iskustava među nastavnicima.
 
Svim učenicima i nastavnicima čestitamo na postignutim rezultatima i želimo puno sreće na Kantonalnom takmičenju koje će se održati 07.04.2017. godine u Sarajevu.
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba