Home Vijesti Uspješno provedena akcija Let's do it
Uspješno provedena akcija Let's do it PDF Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 18 Svi 2015 05:12

letsdoitilijas-300x226Mjesne zajednice Ljubina, Luka i Misoča ove su godine obuhvaćene akcijom Let’s do it –očistimo zemlju za jedan dan, koja se već treću godinu uspješno provodi i na području Ilijaša.
Koordinatorica akcije Let’s do it za Kanton Sarajevo Velida Tihić kazala je za Radio Ilijaš da su ove godine vršene prezentacije projekta u ilijaškim osnovnim i srednjim školama, što je utjecalo na prijavu značajnog broja mladih volontera.
- Danas smo obišli lokacije gdje se akcija održava. Zbog poplava je bila specifična situacija prošle godine, ali smo sa djecom iz OŠ „Podlugovi“ ipak puno uradili. Ove godine, odrasli su se nešto više uključili i urađeno je puno posla i u Bioči, Misoči i Ljubini, naglasila je Tihić.nacelnikobilazak-150x150
Lokacije su obišli i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i koordinator za mjesne zajednice Midhat Čeho.
Oni su izrazili zadovoljstvo urađenim, kao i odzivom volontera za čišćenje i uređenje svog okoliša. Čeho ističe da su ovakve akcije potrebne češće i da se ne treba ubuduće čekati da sve pokrene Let’s do it.

U Ljubini je očišćeno područje oko Doma MZ, kao i prema potoku Povoča. U akciju su se uključili i članovi mjesnih udruženja-San, Napredak, Lovačko društvo, potvrdio je i predsjednik MZ Ljubina Meho Tabaković. Oko 50 vreća smeća je prikupljeno koje će preuzeti i deponirati PJ KJKP „Rad“.
Akcija je proteklih godina provođena vrlo uspješno i na području MZ Luka, odnosno u Bioči. Brojni volonteri su i ove godine čistili područje Hujići-put, kao i oko spomenika i stadiona u Gornjoj Bioči.
-Okupilo se oko 100 volontera, od toga 40 mališana, radilo se o čišćenju puta i potoka. Otpad je prirodni, skupljen je i složen da se prirodno reciklira. S obzirom na veliki odziv volontera, akcijom možemo biti izuzetno zadovoljni, istakao je predsjednik MZ Luka Elmin Brkić.

U Misoči su se okupili građani i nastavili čišćenje na području vodozahvata, odnosno Čistaka gdje bi trebalo biti izgrađeno izletište i kupalište. Više nam je rekao zamjenik predsjednika MZ Misoča Ibro Dedić.
- Okupilo nas se oko 60, očistili smo plato ispod kamenoloma, prikupljeno je oko 40 vreća smeća. Danas je bitno i druženje i mladih i starih i invalida, zahvaljujem svima koji su pomogli,a i vrijeme nas je srećom poslužilo, kazao je Dedić.
I na akciji u Misoči zatekli smo i sedmogodišnjake, ali i sedamdesetogodišnjake koje ovakvkve radne akcije podsjećaju na neka davna vremena kada ih je bilo više i kada se za bolju okolinu i ljepšu životnu sredinu nije žalio trud i znoj. Akcijom i druženjem izuzetno su zadovoljni penzioner Ismet Pušina i RVI Emir Kahriman.
Iako ove godine akcija nije provedena u Podlugovima, predsjednik ove MZ Almir Špiodić uključio se u akciji u Misoči, veliku podršku dali su i pripadnici civilne zaštite, Vodostana Ilijaš, kao i članovi mjesnih sportskih društava, volonteri projekta Let’s do it.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2301
mod_vvisit_counterJuče2390
mod_vvisit_counterOva sedmica13500
mod_vvisit_counterOvaj mjesec23006