Općinski načelnik održao sastanak na temu naknadne legalizacije objekata u MZ Podlugovi

Općinski načelnik Akif Fazlić i Pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš Meliha Avdibegović danas su u prisustvu Predsjednika MZ Podlugovi Almira Špiodića i građana MZ Podlugovi održali sastanak sa načelnikom Općine Breza  Zaimović Munibom, direktorom Rudnika mrkog uglja Breza Zaimović Ćamilom i njegovim saradnikom Dinarević  Jakubom.
NacelnikRMU 004Tema sastanka je bila legalizacija osam objekata koji su sagrađeni u rudnom polju u MZ Podlugovi.
Naime vlasnici ovih objekata podnijeli su Službi za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš zahtjev za naknadnu legalizaciju objekata. Obzirom da se objekti nalaze u rudnom polju Služba za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš nije u mogućnosti izdati urbanističke dozvole bez Saglasnosti Elektroprivrede d.d. Sarajevo. 
Rudno polje nije ucrtano ni u prostorni plan Kantona Sarajevo što predstavlja dodatnu otežavajuću okolnost.
Općinski načelnik Akif Fazlić je rekao: "Da svi imamo odgovornost kada su ovi objekti u pitanju i da nam je dužnost pokušati obezbijediti vlasnicima objekata sa aspekta tehnike, a u okviru zakonskih mogućnosti izdavanje urbanističke dozvole, kako bi mogli biti priključeni na elektrodistributivnu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu".
Načelnik Općine Breza Munib Zaimović i menadžment RMU Breza izrazili su spremnost na saradnju kako bi vlasnici ovih objekata što prije prevazišli ove probleme.
Na kraju sastanka je usvojen i Zaključak da Služba za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš dostavi predmete sa ucrtanim lokacijama menadžmentu RMU Breza koji će izanalizirati individualno svaki objekat i utvrditi postoji li mogućnost izdavanja Saglasnosti za gradnju stambenih objekata, te na osnovu utvrđenih mogućnosti zaključiti će se Sporazum sa Općinom Ilijaš.  
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba