Privode se kraju radovi na opremanju prostorija Nogometnog kluba "Jedinstvo" Ljubnići

StadionLjubinici 015Općinski načelnik jučer je posjetio nogometni stadion u Ljubnićima gdje se intenzivno izvode radovi na opremanju prostorija Nogometnog kluba "Jedinstvo" Ljubnići.
Projektom je planirana i ugrađena hidroizolacija i estrih, podna i zidna keramika, malterisanje prostorija, elektroinstalacijski radovi, opremanje mokrih čvorova i svlačionica, opremanje kancelarijskog prostora i restorana, te nadogradnja postojećeg krova.
Ukupna vrijednost radova iznosi 22.984,42 KM, a investitor je Općina Ilijaš. Izvođač radova je firma "FAZUM GRADNJA" d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vrši firma "Arting BH" d.o.o. Sarajevo.

StadionLjubinici 011Prema riječima Općinskog načelnika g. Akifa Fazlića teritorija Općine Ilijaš je posljednjih mjeseci pravo radilište, na kojem se realizuju brojni Projeki. Najveći broj tih projekata iz oblasti je cestovne infrastrukture, ali za lokalnu zajednicu nije manje značajna ni realizacija manjih Projekata, poput ovog. "Uređenjem ovog objekta stvoreni su uslovi da ovi igrači koji postižu izvanredne rezultate imaju  adekvatne uslove za rad. U ovaj objekat treba još ulagati ali osnovne pretpostavke za rad Kluba su stvorene i koristim priliku da čestitam igračima i upravi Kluba na izuzetno postignutim sportskim rezultatima", rekao je Općinski načelnik.

StadionLjubinici 004Nogometni klub "Jedinstvo", osnovan je 2007. godine sa minimalnim uslovima za rad, a ove godine je jesenji prvak Kantonalne lige.
Predsjednika Upravnog odbora Nogometnog kluba "Jedinstvo", Ljubnići g. Hajrudin Musić istakao je: "Od 2007. godine do danas urađena je zgrada koja je sporadično opremana, prvenstveno zahvaljujući Općinskom načelniku i Općini Ilijaš, a ove godine završit ćemo sve unutrašnje radove. Naredne godine planiramo raditi vanjsko uređenje objekta".

G. Musić je iskoristio priliku da se se zahvali Sponzorima bez kojih Nogometni klub "Jedinstvo" ne bi opstajao niti postizao ovako značajne rezultate, a to su prije svega Općina Ilijaš i nadležna Služba za društvene djelatnosti Općine Ilijaš,  Autoškola "Velić", Benzinska pumpa "Merol", Restoran "Leyla" i Grawe osiguranje. 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba