Održan radni sastanak u cilju rješavanje problema komunalne privrede i infrastrukture

MisinstriSastanakZPovrsineOpćinski načelnik Akif Fazlić danas je održao radni sastanak sa Ministrom finansija KS Halebić Jasminom, Ministrom komunalne privrede i infrastrukture KS Hasanspahić Senadom i direktorom KJKP "Park" Ramić Alenom.
Na sastanku je bilo riječi o uređenju zelenih javnih površina, uređenju javne rasvjete i uklanjanju s ulica pasa bez nadzora vlasnika i pasa lutalica u cilju zaštite bezbijednosti građana.
Vlada KS, na prijedlog Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture  u mjesecu maju donijela je Uredbu o uređivanju i održavanju zelenih i rekreativnih površina u Kantonu Sarajevo. Uredbom je definisan način održavanja zelenih površina i uređenje dječijih i sportskih igrališta.
Ministar komunalne privrede i infrastrukture Senad Hasanspahić, naglasio je da je ovo jedan u nizu radnih sastanaka, koje održava sa načelnicima općina, te dodao: " Planirano je da zelene površine na području Općine Ilijaš, koje trenutno uređuje KJKP "Rad" unaprijedi na način da zelene površine  održava  KJKP "Park" na način i u skladu sa Programom rada i Uredbom koju je donijela Vlada KS. Primjenom ove Uredbe građani će imati bolje uređene zelene površine sa svim mobilijarom koji imaju i gradske općine.
Kada je u pitanju uklanjanje pasa lutalica već dvije sedmice se radi na rješavanju ovog problema. Ekipe zajedno sa nadležnim inspektorom rade intenzivno na terenu i na taj način se provodi Zaključak Vlade KS o uklanjanju pasa bez nadzora vlasnika i pasa lutalica u cilju zaštite bezbijednosti građana u Kantonu Sarajevo.
Na području Općine Ilijaš dosta rasvjetnih tijela je neispravno i u narednom periodu će se pristupiti sanaciji tih tijela, a dogovorena je i druga faza tj. nastavak Projekta javne rasvjete u Industrijskoj zoni "Luka".

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba