Home Vijesti Radionica “Procjena dobrobiti zaštićenih područja” na Bijambarama
Radionica “Procjena dobrobiti zaštićenih područja” na Bijambarama PDF Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 11 Ruj 2014 11:05

bijambareJedna od najvećih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode World Wildlife Fund (WWF) je 2012. godine započela trogodišnji projekt "Parkovi Dinarskog luka" radi okupljanja i umrežavanja ljudi koji rade na zaštićenim područjima Dinarskog luka kroz niz konferencija, studijskih putovanja, radionica, treninga i ostalih interaktivnih aktivnosti.

U okviru tog projekta, danas i sutra na zaštićenim područjima Kantona Sarajevo Bijambarama i Vrelu Bosne će biti organizirane radionice pod nazivom "Procjena dobrobiti zaštićenih područja".

Prva radionica se održava danas na području Zaštićenog pejzaža "Bijambare", u Informaciono-edukacionom centru. Druga radionica će biti održana sutra u hotelu "Rimski most" na Ilidži.

- Radi se o dvodnevnoj radionici u organizaciji Svjetskog fonda okoliša WWF-a. Radi se o radionici o dobrobiti zaštićenih područja prije svega za lokalno stanovništvo i sva udruženja koja egzistiraju na ovim područjima, kazao je direktor JU Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo Osman Delić.

- Danas na Bijambarama imamo predstavnike resornog kantonalog i Federalnog ministarstva, Općine Ilijaš kao lokalne samouprave, predstavnike udruženja planinara, biciklista, predstavnike lokalne mjesne zajednice, predstavnike lokalnih proizvođača, predstavnike škola, odnosno sve one koje pružaju ili koriste usluge zaštićenih područja, istakao je Delić.

Cilj je prvenstveno da predstavimo ono što radimo u zaštićenim područjima za WWF, odnosno ovo je certificiranje naših zaštićenih područja, da bismo 6.-7. oktobra na Brijunima u Hrvatskoj bili i zvanično primljeni u Svjetsku asocijaciju od WWF-a, odnosno u Parkove Dinarskog luka, naglasio je Delić dodavši da je "u asocijaciji Dinarskog luka 81 park".

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1363
mod_vvisit_counterJuče2193
mod_vvisit_counterOva sedmica3556
mod_vvisit_counterOvaj mjesec43775