U toku pripreme za usvajanje RP "Stari Ilijaš" i RP "Savića brdo"

RP ILIJASOpćinski načelnik g. Akif Fazlić zajedno sa saradnicima Službe za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš jučer je održao sastanak sa predstavnicima Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.
Cilj sastanka bio je konsultacije i dogovori u vezi realizacije započetih i planiranje novih projekata, na kojim Općina Ilijaš kontinuirano radi sa Zavodom za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.
Riječ je o projektu nastavka izrade Regulacionog plana "Stari Ilijaš" i Regulacionog plana "Savića brdo".
Kada je u pitanju izrada Regulacionog plana "Stari Ilijaš" do sada je izvršeno geodetsko snimanje postojećeg stanja na terenu i izvršeneni su inženjersko-geološke karakteristike terena. U toku je priprema koncepta plana.
Općina Ilijaš je dostavila zahtjev za ugrađivanje određenih inicijativa u plan a također proslijeđeni su i zahtjevi koji su u Službu za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove pristigli od strane pravnih i fizičkih lica.
Kada je u pitanju Regulacioni plan "Savića brdo" u toku je izrada Elaborata o inženjersko-geološkim karakteristikama terena i Elaborata ažurne geodetske podloge.
Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu dostaviti svoje prijedloge za ugradnju u Regulacioni plan u Službu za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš.
Nakon izrade Elaborata slijedi izrada koncepta plana.
Podsjetimo već je usvojen Regulacioni plan "Podlugovi 1" na koji je Općinski načelnik uputio određene inicijative za korekciju ali koje bitno ne utiču na već usvojeno organizovanje prostora.

Obzirom da je u toku izmjena "B" faze izmjena i dopuna prostornog plana Kantona Sarajevo dogovorena je i Javna rasprava na Nacrt predmetnog plana, koja će se održati u četvrtak, 20.08.2015. godine u 10:00 u prostorjima sale Općinskog vijeća Ilijaš.
Pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica da daju svoje primjedbe, prijedloge i sugestije na Nacrt plana.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba