Home Vijesti Takmičenje u ribolovu i čišćenje divljih deponija u sklopu akcije "Let's do it"
Takmičenje u ribolovu i čišćenje divljih deponija u sklopu akcije "Let's do it" PDF Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Utorak, 29 Tra 2014 05:27

aidaProteklog vikenda , i pored loših vremenskih uslova, na jezeru Starača u Ilijašu je bilo živo - oko 40 članova Udruženja sportskih ribolovaca "Sarajevo 1906" i  Udruženja "Bistro!" iz Sarajeva, te Jedinstvene organizacije mladih "Veto" iz Ilijaša je boravilo na jezeru. Članovi USR "Sarajevo 1906" su u oba dana vikenda na jezeru održali udruženjsko takmičenje u disciplini "lov ribe udicom na plovak" za seniore, seniorke i pionire, a u nedjelju su članovi sva tri udruženja očistili posljednje dvije deponije ambalažnog otpada koje su se nalazile na jezeru.


Pored ovih aktivnosti na jezeru, članovi USR "Sarajevo 1906" su planirali obaviti i čišćenje Ribarske oaze "Lađenica" u Dobroševićima, ali zbog poplave na ribarskoj stazi, nije bilo moguće izvršiti planirano. Jedan dio smeća je ipak očišćen, a ostatak će biti završen kad to dozvole vremenske prilike.

"Loši vremenski uslovi nam nisu dozvolili da realizujemo planirano, jer smo željeli pomoću čamaca izvaditi i preostali plutajući otpad iz trske u jezeru, no to nam je sada sljedeći zadatak koji planiramo obaviti sa novostečenim vrijednim mladim prijateljima iz JOM "Veto" iz Ilijaša.", izjavio je predsjednik Udruženja "Bistro!" Adnan Osmanagić.

Na takmičenju članova USR "Sarajevo 1906", u kategoriji seniora, prvo mjesto je osvojio Alić Mirza, drugo mjesto Mušija Selvedin, a treće mjesto Pešto Mugdim. Kod seniroki, najuspješnija je bila Alagić Manja, drugo mjesto je osvojila Bogilović Amela, a treće mjesto Bogić Lidija. Kod pionira, prvo mjesto je osvojio Kahriman Alem.

Loše vrijeme nije spriječilo članove ova tri udruženja da realizuju planirane aktivnosti, ali i da odvoje vremena za druženje na obali jezera Satarača koje svakim danom poprima sve ljepši i ljepši oblik i postaje sve poželjnija ribolovna destinacija.

 

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas248
mod_vvisit_counterJuče1998
mod_vvisit_counterOva sedmica2246
mod_vvisit_counterOvaj mjesec50246