Home Vijesti Sutra počinje Festival hrane i muzike
Sutra počinje Festival hrane i muzike PDF Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 16 Tra 2014 08:19

hranasevdahFestival hrane i muzike pod nazivom "7. Gastro Eko-Fest – Sarajlicious 2014.", koji se održava pod sloganom "Hrana sa sevdahom", a u okviru kojega će se održati niz edukativnih sadržaja, prezentacija, te interesantnih turističkih, kulturno-zabavnih i gastronomskih događaja, održaće se od 17. do 20. aprila 2014. godine na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je da se širokom auditorijumu predstavi bogato kulturno naslijeđe i etnička raznolikost Bosne i Hercegovine, prikazujući tradicionalna jela, pića i delicije, muziku, plesove i originalne nošnje i običaje i rukotvorine iz cijele Bosne i Hercegovine.

Tokom Festivala održaće se i podmanifestacije pod nazivima:  "Šta su jeli naši stari", a sa svojim specijalitetima će se predstaviti i najbolji bh kulinarski virtouzi- Sadeta Ajdinović iz restorana ASDŽ,  i drugi majstori ovoh zahtjevnog zanimanja koji će pored savremenih dostignuća u oblasti kulinarstva praktično demonstrirati spravljanje tradicionalnih bosanskih jela i savremenih delicija.

Posebna atrakcija GEF-a jeste program pod nazivom "Dan ćevapčića" u kojoj ovaj poznati sarajevski brend sa ponosom predstavljaju čuvene sarajevske ćevabdžinice "Petica",  "Nune", "Dženita" i druge i tokom kojih se posjetiocima Festivala besplatno dijeli određeni broj porcija ovog proizvoda. Svoje kulinasko umijeće pokazaće i učenici Srednje poljoprivredno-prehrambene škole, a prikaz turističkih atrakcija priredili su učenici Turističko-ugostiteljske škole. Učenici OŠ "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak" predstaviće kulturološke različitosti naroda Bosne i Hercegovine.

Sadržaje ovogodišnjeg GEF-a upotpuniće ekološka akcija "Uljepšajmo Bosnu i Hercegovinu" koju već  godinama uspješno realiziramo.

Prisustvo velikog broja turista, gostiju grada i predstavnika medija doprinijeće da ovaj događaj prenese sliku o bogatoj BiH gastronomskoj ponudi, praćenoj originalnom bosanskohercegovačkom tradicionalnom muzikom i plesovima,koju ove godine izvode članovi KUD Gajret  te tradicionalnim nošnjama našeg podneblja, poručili su organizatori.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2297
mod_vvisit_counterJuče2564
mod_vvisit_counterOva sedmica12719
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14765