U Ilijašu održan tradicionalni Auto-rally

autorelibucukAuto-moto klub Ilijaš već sedmu godinu organizuje Auto-rally a ovogodišnje natjecanje počelo je jutros oko 10 sati, a završeno dodjelom nagrada i pehara u 14 sati. Zbog oblačnog vremena i toga što je nedjelja ove je godine bila nešto slabija posjećenost u odnosu na prethodne godine. Takmičari su vozili dva ispita spretnosti, a rally se i ove godine bodovao za BIHAMK-ov Šampionat.. –I pored toga što je manje posjetitelja nego prethodnih godina ipak ih je puno više nego u nekim drugim gradovima gdje smo se takmičili. Ovo je auto -trka koja se boduje za Šampionat BiH, test i ocjena spretnosti vožnje na poligonu AMK Ilijaš gdje su postavljeni čunjevi, mišolovke, prelaz preko brda, ulazak u garaže gdje je važna brzina i što manje oborenih čunjeva, kaže Nihad Bučuk, predsjednik AMK Ilijaš. autoreliklasa2

Tradicionalno se nas ovoj manifestaciji, koja iz godine u godinu dobiva sve veći značaj, okupljaju takmičari iz Brčkog, Tuzle, Zenice, Jajca, Sarajeva i Ilijaša. Generalni sponzor je Općina Ilijaš.

I ove je godine AMK Komotin Jajce prvi među klubovima, a drugo mjesto pripalo je AMK Ilijaš, treće klubu EMM također iz Jajca.

U klasi I prva dva mjesta osvojili su takmičari iz Jajca, Alija Karabašić iz AMK Komotin-Jajce , drugi je bio Armin Ganibegović iz AK Jajce, a Armin Mutapčić iz ZAK Zenica bio je treći.

U klasi II prvi je bio Ivica Malić iz SAK Komotin Jajce, drugi Alden Sušić iz AK Jajce , treće mjesto zauzeo je Boris Novak iz Tuzle.

U klasi III prvo i drugo mjesto zauzimaju takmičari našeg AMK Ilijaš Emir Fazlić i Mirnes Visoka. Treće mjesto u ovoj klasi pripalo je Amiru Hrnjiću iz EMM Jajce. Prva tri mjesta u klasi IV pripala su takmičarima iz Jajca, a oni su : Zlatan Dželilović, Salko Duranović i Adis Julardžija.

Najbolja među ženama bila je Nada Dželilović iz Jajca, a druga je Dženana Hadžirašidović iz Zenice.

Dodijeljene su i medalje sponzorima, a najbolji su : GP Komotin, BP Hasanal i EMM.

Medalja za najstarijeg takmičara pripala je Murisu Žabiću, a za najmlađeg Dejanu Maskijeviću. U kategoriji invalida prva tri mjesta zauzeli su : Sejfo Muhić, Muris Žabić i Zlatan Atiković.

 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba