Home Vijesti Završeno utopljavanje OŠ "Podlugovi"
Završeno utopljavanje OŠ "Podlugovi" PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 03 Velj 2014 13:53

akifPovodom okončanja projekta utopljavanje Osnovne škole "Podlugovi" u Podlugovima, postavljanjem novih prozora i ugradnjom termo izolacije na objektu škole, s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti, predstavnici Federalnog ministarstva prostornog uređenja, predstavnici Izvođača radova, predstavnici Općine Ilijaš posjetili su ovu školu i uvjerili se u kvalitet izvedenih radova.
Ciljevi ovog projekta su zaštita životne sredine, unaprjeđenje uvjeta života i rada, te ostvarenje ušteda u javnim budžetima

 

Prisutnim se obratio Općinski načelnik g. Akif Fazlić: "Čestitam djeci na ovako lijepom objektu koji iz dana u dan dobiva na svom izgledu i izgrađuje se u funkcionalanu i lijepo školu. Čestitam i direktoru i menadžmentu škole koji su kandidovali ovaj projekat Federalnom ministarstvu prostornog uređenja. Zahvaljujem se Federalnom ministarstvu koje je prepoznalo vrijednost ovog projekta i i isti podržalo. Ovdje nećemo stati, nastavljamo sa novim projektima dok ne dovedemo ovu školu u izvrsno stanje."
Prisutnim se obratio i sekretar ministarstva g. Adnan Efendić: " Prije godinu dana kada smo završili projekat utopljavanja vrtića Ilijaš obećali smo maloj raji da ćemo stvoriti bolje uslove za njihovu budućnost, to smo obećanje ispunili jer jedan broj polazznika vrtića Ilijaš su učenici ove škole. Učenicima želim puno sreće u daljem radu i da kroz edukaciju postanu dobri ljudi".

Direktoor škole g. Branko Pavlović je naglasio kako se zahvaljuje Ministarstvu i Općini Ilijaš, ovim ulaganjem je konačno riješen dugogodišnji problem zagrijavanja škole.
 
Vrijednost projekta je 86.000,00 KM, od čega je Federalno ministarstvo obezbijedilo 50.000,00 KM a Općine Ilijaš 36.000,00 KM. Radovi su izvođeni u toku zimskog raspusta.

Učenici su za ovu priliku pripremili kulturno-umjetnički program.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas576
mod_vvisit_counterJuče2093
mod_vvisit_counterOva sedmica7931
mod_vvisit_counterOvaj mjesec41423