Home Vijesti Sutra javni pozivi za Programe sufinansiranja zapošljavanja
Sutra javni pozivi za Programe sufinansiranja zapošljavanja PDF Ispis Email
Nedjelja, 12 Sij 2014 12:40

Programe sufinansiranja zapošljavanja “800+”, te obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba u Kantonu Sarajevo kao i sufinansiranja srednjoškolskog obrazovanja nezaposlenih prezentirali su ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Muamer Bandić i direktor Službe za zapošljavanje KS Igor Kamočaji povodom početka njihove realizacije u Kantonu Sarajevo.

U pitanju su dva značajna programa iz oblasti zapošljavanja koje će realizirati pomenuto Ministarstvo, Služba te poslodavci i nezaposlene osobe koje za ove programe iskažu interes.

Kako je pojasnio ministar Bandić, cilj programa sufinansiranja zapošljavanja “800+” je zapošljavanje 800 osoba sa evidencije nezaposlenih koje imaju radno iskustvo duže od šest mjeseci, a koje pripadaju kategorijama „socijalno isključenih“.

„Programom zapošljavanja će biti obhvaćeni nezaposleni roditelji djece sa invaliditetom sa najmanje 80 posto invalidnosti, žrtve nasilja u porodici, bivši štićenici domova za nezbrinutu djecu, liječeni ovisnici o psihoaktivnim supstancama, Romi, roditelji odnosno staratelji djece koja ostvaruju pravo na dječiji dodatak, osobe ometene u fizičkom i psihičkom razvoju i osobe s invaliditetom, žene, povratnici u Kanton Sarajevo, osobe iz domaćinstava u kojima nijedan član nije zaposlen, te demobilisani borci i članovi njihovih porodica“, precizirao je ministar te dodao da su za realizaciju navedenog programa i planiranih mjera osigurana sredstva u iznosu od 2.880.000,00 KM. Naglasio je da će Služba za zapošljavanje refundirati sredstva u iznosu od 600,00 KM mjesečno za isplatu plaća i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa po novouposlenoj osobi poslodavcima koji se prijave na javni poziv za učešće u ovom programu.

Drugi Program obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba i sufinansiranje njihovog srednjoškolskog obrazovanja, prema riječima direktora Kamočajija, ima za cilj da obuči, prekvalifikuje i dokvalifikuje nezaposlene osobe i tako osigura preduvjete za sticanje njihovog srednjoškolskog obrazovanja, odnosno sticanje novih znanja i vještina kod ovih osoba, kako bi poboljšale svoje mogućnosti za pronalazak zaposlenja.

„Za realizaciju navedenog programa planirana su sredstva u iznosu od 120.000,00 KM za najmanje 40 nezaposlenih osoba. Obuka, prekvalifikacija i dokvalifikacija, kao i naknadno srednjoškolsko obrazovanje može se vršiti isključivo u ustanovama, centrima za obuku ili drugim organizacijama koje su registrirane za ovu vrstu djelatnosti na području Kantona Sarajevo“, istakao je direktor Kamočaji.

Javni pozivi poslodavcima i nezaposlenim osobama za učešće u ovim programima biće objavljeni u ponedjeljak 13. januara ove godine u dnevnim novinama „Oslobođenje“, „Avaz“, na web stranicama Kantona Sarajevo i Službe za zapošljavanje KS i oglasnim pločama općinskih biroa za zapošljavanja. Programi će biti realizirani iz sredstava za aktivnu politiku zapošljavanja u Kantonu Sarajevo u 2013. godini.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 
JAVNI OGLAS
o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem javnog
nadmetanja – licitacije
 

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1315
mod_vvisit_counterJuče4000
mod_vvisit_counterOva sedmica9742
mod_vvisit_counterOvaj mjesec16016