Previous Next

Prijem devet novih volontera u Općini Ilijaš

U sali Općinskog vijeća Ilijaš upriličeno je potpisivanje ugovora i prijem za devet mladih osoba, kojima je pružena mogućnost da narednu godinu dana volontiraju u općinskim službama, JU “KULTURNO SPORTSKI CENTAR I RADIO ILIJAŠ” i JU Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović”.

Za volonterski rad ove godine prijavilo se 14 volontera. Priliku da stiče radno iskustvo ostvarilo je njih devet, od čega je troje politologa, jedan bachelor socijalnog rada, jedan sociolog, dvoje magistara biljne proizvodnje, jedan pravnik i jedan magistar prava sa prethodno završenim Fakultetom za upravu. 

Općinski načelnik Akif Fazlić poželio je dobrodošlicu volonterima te istakao opredjeljenje Općine Ilijaš da podržava mlade, prije svega kroz stipendiranje učenika i studenata, a zatim i kroz sticanje radnog iskustva.

“Naš cilj i želja je da naučite i steknete nova iskustva i znanja, prođete procese i budete spremni za korake koji vas čekaju u budućnosti. Iskoristite priliku da učite i stičete nova znanja i vještine, jer tržište rada je sve zahtjevnije i tu prolaze samo najbolji. Općina Ilijaš vam pruža priliku da se pripremite za polaganje ispita i stvaranja uslova da budete u poziciji konkurisati na radna mjesta u javnom sektoru. Moja želja je da iskoristite vrijeme na najbolji mogući način. Na kraju vam čestitam i želim da ovo bude jedan lijep početak u vašem profesionalnom angažmanu”, kazao je Fazlić.

Šefica Odsjeka za opću upravu i lokalnu samoupravu Općine Ilijaš Muvedeta Fazlić čestitala je primljenim volonterima, te ih upoznala s njihovim pravima i obavezama tokom volontiranja.

Općina Ilijaš već 14 godina omogućava da mladi sa završenim fakultetima volontiraju u Jedinstvenom organu uprave i tako steknu neophodno radno iskustvo od 12 mjeseci, kako bi mogli polagati ispit općeg znanja i aplicirati za posao.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba