Previous Next

Edukacija administracije: Etički kodeks i korištenje modula “Pritužbe” u aplikaciju DocuNova

Dana 06. oktobra 2022. godine za uposlenike Općine Ilijaš održana je obuka o korištenju modula “Pritužbe” u aplikaciji DocuNova, kojoj su prisustvovali pomoćnici načelnika, kontrolori procesa i službenici koji će raditi na elektronskoj evidenciji pritužbi, a na osnovu Etičkog kodeksa ponašanja i odijevanja.

Na samom početku, prisutim se obratio Pomoćnik načelnika u Službi za opću upravu, boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Nijaz Spahić, koji je predstavio novousvojeni Etički kodeks ponašanja i odijevanja za uposlenike Općine Ilijaš. O važnosti elektronske evidencije procesa govorio je Šef Odsjeka za poslove informacionih tehologija, kvaliteta i programiranja razvoja u Službi Općinskog vijeća i Općinskog načelnika Mirza Dinar. Prezentaciju mogućnosti modula “Pritužbe” kroz praktične primjere održao je Stručni savjetnik-IT adminstrator Dženan Suša.

U cilju poboljšanja politike kvaliteta rada uposlenika Općine Ilijaš, u septembru 2022. godine donesen je novi Etički kodeks ponašanja i odijevanja za uposlenike Općine Ilijaš, kojim se utvrđuju pravila ponašanja i standardi odijevanja državnih službenika, namještenika, imenovanih lica i lica angažovanih po bilo kojem osnovu u Jedinstvenom općinskom organu uprave općine Ilijaš, a koji je u skladu sa etičkim i profesionalnim  normama te opće prihvaćenim civilizacijskim vrijednostima. 
 
U tu svrhu, građani Općine Ilijaš  će u narednom periodu imati mogućnost da pismenim putem podnesu pritužbu na ponašanje i/ili odijevanje uposlenika Općine Ilijaš, a sve u skladu sa standardima navedenim u dokumentu  Etičkog kodeks ponašanja i odijevanja za uposlenike Općine Ilijaš. Pored toga, pritužbu će moći podnijeti i sami uposlenici Općine Ilijaš ukoliko smatraju da su drugi uposlenici prekršili pravila Kodeksa. 
 
Potrebni obrasci za podnošenje pritužbe kao i Etički kodeks ponašanja i odijevanja za uposlenike Općine Ilijaš biti će dostupan na zvaničnoj web stranici Općine Ilijaš (www.ilijas.ba).
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba