Završni radovi na projektu izgradnje produženog boravka u OŠ „Hašim Spahić“

received 367946137445986Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, pomoćnica u Službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac – Jozić i stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Općine Ilijaš Enisa Mešetović posjetili su danas OŠ „Hašim Spahić“ te sa direktorom i nastavnicima obišli prostorije budućeg produženog boravka.

Trenutno su u toku završni radovi na projektu izmjene namjene stare fiskulturne dvorane u prosotrije produženog boravka u ovoj školi.

Ukupna vrijednost projekta je 200.000 KM, a sredstva su osigurali Općina Ilijaš i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Načelnik i njegove saradnice, te uposlenici škole su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom projekta.

„Općina Ilijaš je uspjela blagovremeno obezbijediti sredstva za ovaj projekat. Dakle, radi se o potpunoj rekonstrukciji objekta stare 

thumbnail received 851283862042229

fiskulturne sale i stavljanje u funkciju tog prostora. Općina je zajedno sa menadžmentom škole definisala novu namjenu prostora. Nije se bilo teško opredijeliti za ovaj projekat jer je nedostatak produženog boravka mnoge roditelje naveo da biraju upisati djecu u neke druge škole. Hvala Bogu da smo obezbijedili sredstva i blagovremeno krenuli u realizaciju ovog projekta i evo kako danas vidim projekat je u potpunosti u završnoj fazi.

Ono što preostaje jeste nabavka opreme za kuhinju. Općina je uspjela obezbijediti sredstva sa Vladom KS u vrijednosti od 80.000 KM. Služba za društvene djelatnosti Općine Ilijaš je pokrenula tendersku proceduru za nabavke te opreme. Tako da će u naredna dva mjeseca biti nabavljena najbolja i najmodernija oprema i time ćemo u potpunosti završiti projekat i škola će biti spremna u septembru primiti djecu koja će korisiti produženi boravak“, kazao je Fazlić.

Direktor škole Nihad Salkić istakao je da se radovi privode kraju, te da će najmlađi učenici produženi boravak moći koristiti već u novoj školskoj godini.

„Želim se ovo prilikom zahvaliti Općini Ilijaš na čelu s općinskim načelnikom Akifom Fazlićem, te Ministarstvu za obrazovanje, nauku i 

thumbnail received 222055092547221

mladih KS na čelu s ministrom Anisom Krivićem što su prepoznali ovakav projekat i doprinijeli da se izgradi prostor koji će nam koristiti za produženi boravak. U sklopu produženog boravka izgradit će se nova kuhinja koju će svi učenici i uposlenici moći da koriste. Također izgrađena su i četiri mokra čvora, a u samom produženom boravku imamo dvije prostorije gdje će učenici moći raditi zadaću, a da nesmetano drugi učenici imaju neke druge aktivnosti. U produženom boravku također će biti LCD televizor i klima uređaj. S nestrpljenjem očekujemo povratak svih učenika, a produženi boravak posebno će obradovati najmlađe učenike”, rekao je Salkić.

Realizacijom ovog projekta Općina Ilijaš pokazuje da jedan od njenih glavnih prioriteta i dalje ostaje stalno investiranje u obrazovanje, kako bi osigurali bolje uslove za sve učenike i nastavnike.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba