Završeno saobraćajno-obrazovno takmičenje u Sportskoj dvorani Ilijaš

amkadjevojciceU Sportskoj dvorani Ilijaš ove subote oko 15 sati i 30 minuta proglašeni su pobjednici 18. Finalnog saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola BiH u organizaciji BIHAMK-a i AMK Ilijaš. Poznata su imena pobjednika i pobjednica koje će našu državu predstavljati na Međunarodnom FIA takmičenju u Norveškoj.

Nakon teoretskih i praktičnih vježbi i dosta truda, među dječacima najbolji je bio Eldar Sarajlić, drugo mjesto pripalo je Amaru Beganoviću, a treće Jusufu Gabeli. I među djevojčicama je bila jaka borba iz koje je na kraju dana kao pobjednica izašla Hana Turak, druga pozicija pripala je Aldini Podanović, dok je treće mjesto zauzela Hanan Babić. Svim pobjednicima su, pored diploma, poklonjeni bicikli. bicikli

U ekipnom poretku najbolji su bili takmičari iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, drugi su bili predstavnici Tuzlanskog kantona, a treći Kantona Sarajevo.
Učenicima -učesnicima Kampanje "Sigurnim koracima kroz život“ koja je održana u sklopu takmičenja također su dodijeljene nagrade : fotoaparati, mp3 playeri, a za pobjednika tablet. Nagrade i diplome uručio je predsjednik BIHAMK-a Rasim Kadić.

- Izrazito je važno da njegujemo kulturu saobraćaja, da se djeca znaju ponašati u saobraćaju i da ukažemo vozačima da poštuju djecu u saobraćaju. Cilj je ukazati i državi da je potrebno graditi ceste, trotoare i biciklističke staze kako bi spriječili da dođe do bilo kakvog incidenta. Sve kampanje BIHAMK-a su usmjerene ka tome i imaju svoj efekat. Još smo daleko od uslova kakve imaju evropske države što bismo i mi željeli, a to je mnogo sigurniji saobraćaj za djecu, više pješačkih staza, odvojene pješačke od biciklističkih staza, trotoari između gradova, bolji prilazi školama. Ovo takmičenje je značajno jer u javnosti otvaramo ta pitanja koja trebamoi rješavati, kazao je Kadić za Radio Ilijaš.

Predsjednik Automoto kluba Ilijaš Nihad Bučuk objašnjava da je kampanja trebala biti održana ispred BBI centra odgođena zbog poplava i organizatori su odlučili da je realizuju danas u sklopu finalnog saobraćajno-obrazovnog takmičenja što je svakako dodatno obogatilo događaj.

- Provedena su školska, općinska takmičenja i najbolji iz kantona danas su se takmičili ovdje, naglasio je Bučuk.

FIA Evropsko saobraćajno-obrazovno takmičenje, će se u organizaciji norveškog Auto-moto kluba NAF održati u Lillestromu (Norveška) od 5. do 7. septembra 2014. godine.

U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi Folklornog ansambla BZK „Preporod“ Ilijaš.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba