Puštena trasa puta koja povezuje dvije industrijske zone

općinaJoš jedan važan projekat, koji se tiče putne infrastrukture na području općine Ilijaš je priveden kraju. Danas je puštena u promet dionica puta koja povezuje Industrijsku zonu Željezara sa Industrijskom zonom Luka. Putna komunikacija povezuje dijelove MZ Luka i naselje Bioču sa regionalnim putem.To je saobraćajnica alternativnog karaktera i samim tim će biti izbjegnut saobraćaj kroz grad.

Današnjem otvaranju su prisustvovali predstavnici Općine Ilijaš, predstavnici MZ Luka i predstavnici firmi koje egzistiraju na ovom području.

-Ovo je veoma važan projekat, jer podvožnjak u Starom Ilijašu neće biti limitirajući faktor za velika teretna vozila. Najveći značaj ova saobraćajnica ima za razvoj Industrijske zone Luka.Ostali su još neki sekundarni radovi, kao što je ograda na mostu i odvodnja, a ukupnim završetkom ovih radova će biti upriličeno i zvanično otvaranje ove trase puta.–rekao j e načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Almir Pušćul ,direktor Željezare Ilijaš je istakao važnost projekta.

- Ovo je veoma važan dan za sva firme koje se nalaze na ovom području prvenstveno kada je u pitanju transport između dvije industrijske zone .Od sada će biti mnogo lakše raditi –rekao je Pušćul.

Adnan Hajdarpašić, direktor AMA Adriatic d.o.o Ilijaš je istakao, kako današnjim puštanjem trase puta znači da će repromaterijal dolaziti brzo ,i da će roba koju proizvode odlaziti brzo,što će znači veliku uštedu vremena.

I predsjednik MZ Luka Elmir Brkić je kazao kako će od sada biti znatno lakše i svim stanovnicima koji žive na ovom području. Vrijednost radova je oko 600.000 KM, a izvođač je firma TB INŽENJERING Breza.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba