Održan 6. Karate kup “ILIJAŠ OPEN 2016”

karate1Sedamnaest karate klubova iz cijele BiH u nedjelju je učestvovalo na 6. Karate kupu „ILIJAŠ OPEN 2016” koji je organizovan povodom obilježavanja Dana Općine Ilijaš. Mnogobrojne takmičare, tačnije njih 180 ugostio je domaćin kupa Centar borilačkih vještina “BUNKAI – EZIO INOX” Ilijaš koji je primio sve pohvale od učesnika za izvanrednu organizaciju i gostoprimstvo. Sead Mekić, predsjednik CBV “BUNKAI – EZIO INOX” Ilijaš je prvenstveno zadovoljan pozitivnim komentarima za odličnu organizaciju a zatim osvojenim rezultatima i sponzorstvom firme EZIO INOX.
,,Na naš šesti po redu turnir odziv je bio zaista zadovoljavajući, ako se uzme u obzir da je naš klub manji klub u odnosu na druge klubove koji su učestvovali. Imali smo jako dobre borbe. Takmičili su se i seniori, juniori i kadeti u svim kategorijama i u muškom i ženskom dijelu takmičenja. Naš klub je dosta dobre rezultate osvojio na današnjem turniru što je i za očekivati jer smo domaćini. Dobili smo pohvale za dobru organizaciju i što je najbitnije i mi smo zadovoljni”.
Ljubitelji borilačkih vještina su itekako uživali u karate borbama te su sa tribina propratili sve borbe i proglašenje najboljih. Najuspješnijim takmičarem je proglašen Sandro Rešić, a titulu najbolje takmičarke ponijela je Dženana Šiljegović
karate 2Također su dodijeljena i priznanja za najbrojniji i najuspješniji klub koja su uručena Karate klubu “Stari Grad- Sarajevo”. Miralem Mandžuka trener karate kluba „Stari Grad Sarajevo“ je sa ovog turnira, pored osvojenih titula, sa sobom ponio pozitivne utiske, jako dobro druženje i pozitivnu energiju.
,,Kao i svake godine i ove smo učestvovali na Karate kupu „ILIJAŠ OPEN 2016“. Organizacija je bila na vrhunskom nivou. Mi smo osvojili pehar za najuspješniju i najbrojniju ekipu sa 32 učesnika, osvojili smo ukupno 26 medalja, 11 zlatnih, 6 srebrenih i 7 bronazanih. Poslije svega svi smo zadovoljni, takmičenje je proteklo bez povreda. Družili smo se i želimo i sljedeće godine također da učestvujemo”.

Član karate kluba „Stari Grad Sarajevo“ Naida Kaljanac koja ima 12 godina drugi put učestvuje na Karate kupu u Ilijašu i tvrdi da su joj jako drage medalje koje je osvojila u našem gradu.
,,Na ovom turniru sam osvojila drugo mjesto, a u borbama prvo mjesto. Sviđa mi se u Ilijašu i rado učestvujem na ovom turniru i prošle godine sam učestvovala i osvojila prvo mjesto.”
Nesim Redžić komesar sudijske organizacije Karate saveza FBiH i Vrhovni sudija šesti put zaredom sudi na ovom turniru i posebno zadovoljstvo mu pričinjava kada su karate klubovi sastavni dio programa obilježavanja Dana općine. Gospodin Nesim je sudio i na drugim takmičenjama u općinama širom BiH i noseći iskustva iz ostalih općina tvrdi da je upravo ovaj turnir jedan od najbolje organizovanih karate turnira u zadnjem periodu.
,,Moj konkretni zadatak je bio da pratim rad sudijskih zborova, imali smo tri borilišta i tri sudijska zbora i suđenje je proteklo u granicama fair playa, sasvim korektno i nije bilo nikakvih problema.”
Ovogodošnji karate turnir, koji je svečano otvorio direktor JU KSC i Radio Ilijaša Benis Fazlić, završen je dodjelom priznanja, diploma i medalja najboljima, a ekipe će se ponovno sastati sljedeće godine.

Izvor: www.radioilijas.ba

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba