Dopunjeni spisak mjera štaba civilne zaštite Općine Ilijaš

 

Nakon što je jučer štab civilne zaštite Općine Ilijaš izdao sedam mjera zbog opasnosti od daljenjeg širenja korona virusa, danas je spisak mjera dopunjen sa još jednom.

Naime, društevni domovi u Podlugovima i na Kamenici (Crna Rijeka) koristit će se u svrhu eventualnog prostora za izolaciju osoba zaraženih korona virusom.

Tako da konačan spisak mjera štaba civilne zaštite Općine Ilijaš zbog opasnosti od daljenjeg širenja korona virusa sljedeći:

1. Postavljanje šatora ispred zgrade Doma zdravlja u Ilijašu u svrhu pregleda i trijaže stanovništva koje se bude javilo;

2. Kontorala samoizolacije građana koji su se vratili iz ugroženih zemalja, a kojima je izdata mjera izolacije. Ovu mjeru izvršavat će pripadnici PS Ilijaš;

3. Kontinuirana nabavka opreme za dezinfekciju za Dom zdravlja Ilijaš i javne institucije na području općine Ilijaš;

4. Preventivno čišćenje i pranje ulica na području općine Ilijaš. Ovu mjeru će izvršavati JKP "Vodostan" i JKP "Rad" radna jedinica Ilijaš;

5. Zabranjuje se održavanje subotnje pijace u Ilijašu. Rad tržnice ostalim danima u sedmici ostaje nepromijenjen;

6. Vlasnicima ugostiteljskih objekta se nalaže postavljanje dozera sa dezinfekcionim sredstvima na ulazima u objekte;

7. Društevni domovi u Podlugovima i na Kamenici (Crna Rijeka) koristit će se u svrhu eventualnog prostora za izolaciju osoba zaraženih korona virusom.

8. Inspekcijski nadzor provođenja donesenih mjera koje će se vršitit intenzivno i kontinuirano.

Ovim putem, štab civilne zaštite ponovo apeluje na sve građane općine Ilijaš, a posebno one koji su doputovali iz inostranstva da budu maksimalno savjesni i samoodgovorni, te da poštuju i obavezno se pridržavaju preporuka kriznih štabova.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba