Napokon poznat personalni sastav Općinskog vijeća Ilijaš

Dvije sedmice nakon održavanja lokalnih izbora u BiH CIK Bosne i Hercegovine uspjela je "sravniti" sve rezultate u izborima za načelnike općina i općinskih vijeća, te uprava Banjaluke i Mostara. Za nas su svakako najinteresantniji rezultati glasanja na području općine Ilijaš.Nakon što je već odavno poznato da je novi - stari načelnik općine Ilijaš kandidat SDA, Nusret Mašić, razriješena su i ostala izborna pitanja. Dileme oko toga koliki je broj mandata u Općinskom Viječu dobila koja stranka i koji će kandidati popuniti naredni saziv Vijeća razriješio je CIK koji je danas iznio konačne rezultate.Općinsko Vijeće  Ilijaš u naredne četiri godine sačinjavaće 25 vijećnika iz čak osam političkih stranaka i dvije koalicije. Najveći broj mandata ima SDA (7), zatim Stranka za BiH (5), SDP (4), Snaga Bosne (2), Koalicija SDU-LDS (2) a po jednog vijećnika imaju: Stranka za Srednje, BPS, Naša stranka, Narodna stranka radom za boljitak i Hrvatska koalicija Kantona Sarajevo.

Poznata su i imena budućih vijećnika: Iz SDA to su: Dević Mahir, Gljiva Besim, Matoruga Nedim, Durmić Saudin, Efendić Adem, Smajlović Mehmed i Alić Mirsada. Iz Stranke za BiH u OV će biti: Hasečić Kemal, Ganić Namir, Čehajić - Kulo Dženita, Ibrahimović Nermin i Omerhodžić Tarik. Četiri vijećnika SDP-a su: Herić Selver - Selćo,  Osmanović Mirsad, Alić Rasim i Žero Hamdo.

Mašić Nijaz i Čamdžić Zihret su vijećnici iz Snage Bosne a koaliciju SDU - LDS zastupaće Rastoder Nijaz i Džindo Meho. Pet stranaka imaju po jednog vijećnika a to su: Šehić Rasim iz Stranke za Srednje, Kurdija Jasmin iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke, iz Naše stranke Mališević Mersad, iz Narodne stranke Radom za boljitak Neretljak Mirsada i iz Hrvatske koalicije Ilić Petar.

Zanimljivo je da su u sastav novog općinskog Vijeća ušla samo četiri vijećnika iz dosadašnjeg saziva: Gljiva Besim, Omerhodžić Tarik,Osmanović Mirsad i Ilić Petar.
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba