Uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi Crvenog križa Ilijaš

akcijadavanjekrviCrveni križ Općine Ilijaš u saradnji sa Zavodom za transfuziju Sarajevo organizovao je danas još jednu izuzetno uspješnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u svojim prostorijama. Ovo je tradicionalna akcija u februaru povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana Općine Ilijaš.

Prilikom naše posjete u prostorijama Crvenog križa Ilijaš bila je velika gužva što govori o izuzetnom odzivu.velic80darivanje

Eldar Šehić, predsjednik Mladih Crvenog križa Ilijaš i sam je dobrovoljni davalac krvi.

- Pretežno svi mladi koji su u mogućnosti odazivaju se akcijama. Imamo oko 30 aktivnih mladih volontera, s tim da imamo više volontera koje pozivamo kada su u pitanju akcije kao što je bio slučaj kada su u pitanju majske poplave.

Organizujemo svake godine posjetu animatora iz Zavoda za transfuziologiju u Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišimović“ u Ilijašu i mnogi učenici odazivaju se nakon toga i daruju krv. Davanje krvi je humana stvar jer se ta dragocjena tečnost može proizvesti samo prirodnim putem, odnosno samo je čovjek može proizvesti. Ja sam darovao krv već 12 puta i nisam nikada doživio bilo kakve negativne stvari, tako da ako je osoba zdrava ne postoje prepreke da daruje krv, poručio je Eldar.

Ahmed Velić darivalac je krvi dugi niz godina, osim koristi za zdravlje ističe da mu je najvažniji humani aspekt i da krv daje svaka tri mjeseca, a do sada je na akcijama krv darovao 80 puta i preporučuje svima da se odazovu akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.

Ismet Trebo dobrovoljni je davalac krvi od svoje 17 godine, kaže da je stekao mnoge prijatelje dobrovoljne davaoce krvi te je izuzetno zadovoljan radom Crvenog križa Općine Ilijaš.

Akcija traje do 14 sati danas, svi zainteresovani zdravi građani mogu se odazvati i pokloniti kapi koje život znače.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba