Blog

Lattest News Aroud Business

Previous Next

Završena tri projekta iz oblasti komunalne infrastrukture na području općine Ilijaš

 

Završena tri projekta iz oblasti komunalne infrastrukture na području općine Ilijaš

Na području općine Ilijaš u završnoj su fazi tri projekta iz oblasti komunalne infrastrukture. Prvi projekat je izgradnja fekalne i oborinske kanalizacione mreže u dužini 155 metara, u okviru projekta rekonstrukcije dionice saobraćajnice na prostoru RP “Alića Gaj” u mjesnoj zajednici Ilijaš Grad. U pitanju je zajednički projekat Općine Ilijaš i Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. Vrijednost projekta je 58.429,10 KM. Izvođač radova je JKP “Vodostan” Ilijaš. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Drugi projekat je također izgradnja fekalne i oborinske kanalizacione mreže u okviru projekta rekonstrukcije saobraćajnice "Polomska - Vratuša" u mjesnoj zajednici Podlugovi. Dionica je duga 232 metra, a vrijednost projekat je 88.596,60 KM. Radove izvodi firma "Ado Trans" doo Visoko.

Treći projekat se realizovan na lokaliteu mjesne zajednice Ilijaš Grad, u blizini gradskog stadiona. U pitanju je izgradnja oborinske i fekalne kanalizacione mreže u dužini 164 metra. Vrijednost projekta je oko 90.000 KM. Izvođač radova bio je JKP “Vodostan” Ilijaš.

"Komunalna infrastruktura je ovdje bila izuzeto potrebna. Projekat gradski stadion – potok Gnionica bilo je nepohodno privesti kraju zbog toga što se nalazi u neposrednoj blizini gradskog stadiona koji je u izgradnji, a privremeno su postavljenji i kontejneri koji služe kao svlačionice. Nakon finalizacije sva tri projekta vrši se geodetsko snimanje, te se u konačnici sve knjiži u katastar podzemnih instalacija", kazao je Aziz Fazlić, pomoćnik načelnika u službi za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 ILIJAŠ

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba
opacity: 0;