Previous Next

Učenici SŠC “Nedžad Ibrišimović” na praksi u Općini llijaš

U okviru programa Praksa za srednjoškolce, a koji realizuje Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava “CIVITAS” pet učenika iz Javne ustanove Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović”, 01. novembra 2022. godine je počelo obavljati svoju praksu u Općini Ilijaš. Praktični rad trajat će 30 radnih sati, a način obavljanja prakse organizovan je u dogovoru sa Obrazovnim centrom “CIVITAS“, učenicima i njihovim predmetnim nastavnicima. Kroz praksu, srednjoškolci će imati priliku da steknu prva radna iskustva, kao i znanja i radne/poslovne vještine koje će im biti od koristi u daljem obrazovanju i radu.

Podrška mladima i njihovim aktivnostima jedan je od prioritea Općine Ilijaš. Shodno tome, Općina Ilijaš svake godine podržava Socijalni dan za srednjoškolce kao i mlade sa završenim fakultetima, koji volontiraju u Jedinstvenom orhanu uprave u cilju sticanja neophodnog radnog iskustva u trajanju od 12 mjeseci.

„Vrlo rado smo se odazvali pozivu na saradnju te pripremili program prakse za pet srednjoškolaca koji će biti naše kolege i kolegice narednih dana. Najveće interesovanje učenika iskazano je za učenje u Odsjeku za poslove informacijskih tehnologija, kao i za poslove iz oblasti društvenih djelatnosti. Vjerujemo da će im praksa u organu uprave biti od velike koristi te da će u budućnosti biti što više ovakvih ili sličnih projekta za mlade“, istakla je Stručna savjetnica za obrazovanje, pitanja mladih i NVO sektor Enisa Mešetović.

Po okončanju prakse, učenici će dobiti potvrdu/uvjerenje uz ocjenu rada kao i opis zalaganja učenika tokom prakse. Troškove prevoza i prehrane učenika na praksi snosi Obrazovni centa za demokratiju i ljudska prava CIVITAS.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba