Previous Next

U Ilijašu održan tradicionalni božićni koncert "Božićna bajka"

U kino sali Kulturno – sportskog centra Ilijaš, u organizaciji Hrvatskog kulturrnog društva “Napredak", održan je tradicionalni božićni koncert pod nazivom “Božićna bajka”. Svojim prisustvom svečanost su uveličali Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, predsjedavajuća OV Ilijaš Alma Omerović i mnogobrojni vjerski službenici kao i građani Ilijaša i susjednih općina.

Na koncertu je nastupao svjetski poznati pijanista Bartolomej Stanković i Siniša Marković – bariton.

Sekretar HKD ”Napredak” Stanko Ivanić je kazao kako se na radost svih ove godine održava božićni koncert te zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji koncerta.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić prisutnima je čestitao predstojeće praznike i poželio svima svjetliju budućnost.

"Želim se zahvaliti HKD “Napredak” Ilijaš na organizaciji jednog ovakvog događaja. On puno znači za nas, za poruke iz Ilijaša koje šaljemo. Živimo u vrijeme neizvijesnosti i briga te su nam jako bitne ovakve vrste susreta. Želim da čestitam svim građanima katoličke vjere sretne blagdane, a svima nama želim da nam naredni periodi budu sa manje briga i da krenemo ka svjetlijoj budućnost", poručio je Fazlić.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je nakon koncerta prisustvovao tradicionalnom prijemu, gdje se družio sa građanima, općinskim načelnikom, predstavnicima HKD “Napredak".

Predsjedavajući Komšić je poručio da je naša domovina obojena različitim kulturama i običajima, domovina dobrih ljudi, te da se multikulturalnošću naše zemlje svi trebamo ponositi.

Čestitao je katolicima u Bosni i Hercegovini i u svijetu predstojeći Božić i Novu godinu, zaželivši svima dobro zdravlje, sreću i prosperitet.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba