Potpisani Sporazumi o izgradnji i rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže

Općina Ilijaš i u ovoj godini je kroz svoj Budžet obezbijedila  sredstva za rješavanje problematike iz oblasti vodosnabdijevanja kao i fekalne kanalizacione mreže .

Danas su kabinetu općinskinsog načelnika potpisani  Sporazumi između Općine Ilijaš i JKP”Vodostan” o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže .  Sporazume su potpisali načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić sa saradnicima i direktorica JKP “Vodostan “ Belma Zukić.

“Sporazumima  su obuhvaćeni projekti čija je realizacija planirana kroz poziciju  kapitalni transferi javnim preduzećima –  a odnose se  za realizaciju sljedećih projekata: Uspostava DMA zona i sistema mjerenja – vodovod Gajevi u iznosu od 40.000, 00 KM, a sredstva će se iskoristiti za nabavku i ugradnju mjerača kod  krajnjih korisnika i sanacija i rekonstrukcija postojeće lokalne vodovodne  infrastrukture u MZ (Gajevi) u iznosu od 25.000,00 KM. U okviru projekta sekundarne vodovodne mreže po MZ za koji su planirana sredstva u iznosu od 80.000, 00 KM, realizovati će se projekti :

  • izgradnja dijela pristupne vodovodne mreže  za Gradski stadion
  • Proširenje vodovodne mreže u MZ Kamenica
  • Sanacija kaptaže na izvorištu u MZ Dragoradi.
  • izgradnja dijela vodovodne i kanalizacione  mreže u naseljima Alića Gaj i Karašnica
  • Rekonstrukcija dijela fekalne kanalizacione mreže u naselju Gornja Luka
  • ostali mali projekti po Mjesnim zajednicama”, pojasnila je pomoćnica načelnika Službe za privredu i finansije Merima Osmanović.
  • Direktorica JKP”Vodostan “ Ilijaš Belma Zukić istakla je važnost potpisanih sporazuma.

Vrijednost potpisanih sporazuma iznosi 145.000 KM i finansirat će se iz Budzeta Općine Ilijaš za 2022. godinu.   Posebno želim napomenuti činjenicu da je Općina Ilijaš na čelu sa načelnikom  Fazlićem u predhodnom periodu investirala značajana sredstva što je rezultiralo dobrim rezultatima u segmentu  vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda. Operativni dio zadataka realiziran je putem JKP”Vodostan”d.o.o Ilijaš koje je u dosadašnjem periodu postavljene zadatke uspješno izvršavao. Cilj nam je da i ubuduće kroz kontinuirano i plansko investiranje zajedno radimo na unaprijeđenju i poboljšanju sistema vodosnabdijevanja i bolje usluge korisnicima”, izjavila je direktorica JKP”Vodostan” Belma Zukić.

Ulaganja u rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže rezultatiraju dobrim rezultatima na području naše općine.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba