Previous Next

Počinje realizacija druge faze projekta izgradnje oborinske i fekalne kanalizacione mreže na putu Polomska – Vratuša

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa pomoćnikom za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje Azizom Fazlićem, predstavnicima firmi "Ado Trans" i "Radis", te predsjednikom Savjeta mjesne zajednice Podlugovi Safetom Gabeljićem obišao je lokalitet izgradnje oborinske i fekalne kanalizacione mreže na saobraćajnici Polomska – Vratuša u mjesnoj zajednici Podlugovi.

Povod obilaska je uvođenje u posao izvođača radova, firme "Ado Trans" d.o.o. Visoko, na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacione mreže na putu Polomska – Vratuša. Ugovorena vrijednost radova u drugoj fazi ovog projekta je 263.250,00 KM. Dužina fekalne kanalizacione mreže je 650 metara, a oborinske kanalizacione mreže 706 metara.

Prva faza je završena prošle godine, a vrijednost radova bila je 88.596,60 KM. Dužina fekalne kanalizacione mreže izgrađene u prvoj fazi je 232 metra, a oborinske kanalizacije 233 metra. Ukupna vrijednost kompletnog projekta je 351.846,60 KM.

O procedurama koje su prethodile samoj realizaciji projekta govorio je pomoćnik načelnika za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić.

"Moram napomenuti da smo mi još u četvrtom mjesecu ove godine pokrenuli postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača za drugu fazu ovog projekta. Zbog zakonskih procedura i poštivanja Zakona o javnim nabavkama tek danas smo u poziciji da izvođača uvedemo u posao. U ovoj fazi projekta predviđen je i nastavak izgradnje kanalizacione mreže od prodavnice Asima Mujića do ulice Žrtava genocida u Srebrenici. Na pomenutoj dionici planirano je proširenje dijela puta koji je sada usko grlo. Posjedujemo građevinsku dozvolu i projekat za kompletnu trasu tako da nema nikakvih smetnji za realizaciju izgradnje oborinske i fekalne kanalizacione mreže na ovom lokalitetu."

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Podlugovi Safet Gabeljić kazao je kako će se realizacijom ovog projekta stvoriti preduslovi za izgradnju saobraćajnice Polomska – Vratuša.

"Prezadovoljan sam ovim projektom i mislim da je preduslov za rješavanje putne komunikacije građana MZ Podlugovi sa Ilijaš Gradom. Mi u mjesnoj zajednici smo insistirali da to bude dvosmjerna saobraćajnica. Prilikom priprema za realizaciju ovog projekta imali smo manjih problema oko rješavanja imovinskih odnosa. To smo na sreću uspjeli riješiti i napokon se kreće u realizaciju."

Nadzor nad izvođenjem radova će vršiti firma "Radis" d.o.o. iz Istočnog Sarajeva. Rok za izvođenje radova je 45 radnih dana.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba