Previous Next

Općinski načelnik otvorio Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za veterane

U Sportskoj dvorani “Ilijaš” danas je otvoreno Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za veterane, a koje organizuju Balkanska stonoteniska federacija, Stonoteniski Savez Bosne i Hercegovine i Stonoteniski klub “Hašim Spahić”. Na ceremoniji otvaranja prisustvovali su i općinski načelnik Akif Fazlić, generalni sekretar Balkanske Stonoteniske unije Milorad Trpkovski, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić i viša stručna saradnica za sport, kulturu i zdravstvo Salkuna Salihović.

Općinski načelnik Akif Fazlić poželio je dobrodošlicu svim takmičarima te im poželio uspješno prvenstvo i dobre rezultate. “Prije svega, želim da se osjećate ugodno i lijepo u našem gradu te da uživate u ovom sportskom takmičenju. Iskoristit ću ovu priliku da se zahvalim Balkanskoj stonoteniskoj federaciji, Stonotenskom Savezu Bosne i Hercegovine i našem Stonoteniskom klubu “Hašim Spahić” kao domaćinu ovog takmičenja, također hvala i svim sponzorima kao i JU KSC i Radio Ilijaš. Nadam se da će Ilijaš i sljedeće godine biti domaćin Prvenstva jer prijateljstva i druženja su temelj za prosperitet, a upravo ovakvi događaji su nosioci takvih vrijednosti”, rekao je u svom obraćanju načelnik Fazlić te proglasio Prvenstvo otvorenim.

Na Balkanskom prvenstvo u stonom tenisu za veterane, koje će trajati do 15. oktobra učestvuje preko 100 takmičara iz osam zemalja (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Sjeverna Makedonija, Albanija, Bugarska, Rumunija i Bosne i Hecegovina).

Senad Čustović, član uprave STK “Hašim Spahić“ i jedan od članova Organizaciong odbora za organizaciju Balkanskog prvenstva veterana u stonom tenisu istakao je važnost kvalitetne organizacije ovog događaje ali i podrške sponzora. „Prvenstvo se igra u osam starosnih kategorija, od 40 do preko 80 godina što znači da je stoni tenis jedan od najmasovnijih sportova što pokazuje i ovo prvenstvo. Zahvaljuljući Balkanskoj stonoteniskoj federaciji i Stonoteniskom savezu BiH naš klub je dobio organizaciju ovog prvenstva i kao ozbiljni domaćini potrudili smo se da nabavimo novu stonotenisku opremu, koja je došla iz Njemačke. Također, moram se zahvaliti  uposlenicima i menadžmentu JU KSC i Radio Ilijaš, koji nas niz godina prate i daju puni doprinos u kvalitetnoj organizaciji ovoga turnira. Također, moram istaći pokrovitelja prvenstva, gospodina Akifa Fazlića koji je i moralno i novčano pomogao u organizaciji, kao i sponzore IPSA Institut, firmu IGH iz Mostara, Euro- asfalt dizajn i HGG koji su učestvovali u kupovini nove opreme. Nabavkom ove opreme Ilijaš postaje atraktivno mjesto za održavanje zvaničnih domaćih  i međunardnih turnira. U našoj veteranskoj sekciji učestvuje šest igrača, i nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate“, istakao je Čustović.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba