Previous Next

Općina Ilijaš će sa po 100 KM subvencionirati kupovinu udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda

U cilju kontinuiranog unapređenja odgojno-obrazovnog procesa, ali i pružanja podrške roditeljima/starateljima, Općina Ilijaš će subvencionirati kupovinu udžbenika i školskog pribora za oko 800 osnovaca od prvog do četvrtog razreda u iznosu od po 100 KM, a koji imaju prebivalište na području općine Ilijaš.

Iako to nije u njenoj nadležnosti Općina Ilijaš svake godine izdvaja značajna finansijska sredstava iz svog budžeta za podršku i stvaranje kvalitetnih uslova za provođenje odgojno-obrazovnog procesa te unapređenje nastave u svim osnovnim školama. 
 
Treću godinu zaredom, Općina Ilijaš je svim prvačićima obezbijedila kvalitetne školske ruksake sa potrebnim priborom, koji će biti dodjeljeni učenicima na zajedničkom svečanom prijemu svih prvačića, koji će se održati 01. septembra 2022. godine (četvrtak) na Trgu Alija Izetbegović u Ilijašu. Tom prilikom, biti će upriličen i kreativno-zabavni program za sve prvačiće. 
 
Općina svake godine finansijski podržava i manje projekte u svim školama, za koje je iz Budžeta tokom 2022. godine izdvojeno i transferisano 85 hiljada konvertibilnih maraka, i to po 15 hiljada KM za četiri osnovne škole i 25 hiljada KM za Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović“. U ovoj godini pokrenuto je i pet projekata na izgradnji novih i rekostrukciji postojećih školskih igrališta, investicione vrijednosti preko milion KM i čija realizacija se očekuje do kraja naredne godine.
 
„Uz značajne napore i jaku želju da našim učenicima i njihovim roditeljima olakšamo početak nove školske godine, uspjeli smo osigurati sredstva za sufinansiranje nabavke udžbenika za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovih škola, a koji imaju prebivalište na području općine Ilijaš. Ovo je, pored dosadašnjih ulaganja u obrazovanje, zaista, značajan iskorak i praksa koju ćemo nastaviti na ovaj ili sličan način i u budućnosti“, istakao je načelnik Fazlić.
 
Služba za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica će putem lokalnih medija i škola, obavijestiti roditelje o proceduri i načinu dodjele subvencije za kupovinu novih udžbenika. Roditelje, koji su već izvršili kupovinu udžbenika pozivamo da sačuvaju fisikalne račune, kako bi mogli ostvariti pravo na subvenciju.
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba