Previous Next

Održana svečana priredba povodom Dana Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović"

Javna ustanova Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović" mnogbrojnim aktivnostima počela je obilježavanje 62. rođendana.

Pored predstavljanja škole budućim učenicima kroz Dane otvorenih vrata, upriličena je i svečana priredba u prostorijama škole, kojoj su prisustvovali Općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Mešić.

Na samom početku prisutnima je dobrodošlicu poželio direktor SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Amir Džafo, koji je govorio o ostvarenom napretku Škole u proteklom periodu, ali i značaju podrške lokalne zajednice.

"Pored mnogobrojih ostvarenih finanisjskih benefita i projekata u protekle dvije godine, najviše smo ponosni što smo školu u velikoj mjeri prilagodili potrebama učenika te se približili realizaciji ideje da naši učenici sa završenom školom izlaze sa stvarnim znanjima.Ono što je u našoj školi jako značajno i što nas je unaprijedilo u stručnom obrazovanju jeste saradnja sa Predstavništvom njemačke privrede u BiH, ali su nam značajni i projekti iz oblasti neformalnog obrazovanja i mnogobrojni regionalni te međunarodni projekti. Ponosni smo i na postignute rezultate naših učenika ostvarene na takmičenjima iz znanja, i naš cilj je da našim učenicima omogućim najbolje uslove za školovanje. Na tom putu, najveći podršku pruža nam Općina Ilijaš i sretni smo što ćemo u narednom peridu obnoviti naše vanjsko igralište", istakao je direktor Škole.

Općinski načelnik Akif Fazlić čestitao je rođendan učenicima, nastavnicima i menadžmentu Škole te najavio realizaciju još jednog važnog projekta u ovoj školi. 

"Srednjoškolski centar u Ilijašu iz dana u dan sve više afirmira našu lokalnu zajednicu kroz sjajne rezultate u formlanom obrazovanju ali i kroz projekte međunarodne saradnje. Iskorisiti ću ovu priliku i najaviti realizaciju projekta rekonstrukcije vanjskog košarkaškog igrališta i na taj način čestitati rođendan našoj Školi", rekao je načelnik Fazlić.

Zahvalnice za doprinos u razvoju stručnog obrazovanja dodjeljene su direktorici GIZ-a za Bosnu i Hercegovinu Izabeli Rapp kao i Murisu Masnopiti kooridnatoru za praktično obrazovanje u JU SŠC "Nedžad Ibrišimović".

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba