Previous Next

Održan seminar za mlade o razvoju biznis ideja

Uz podršku Općine Ilijaš u Biznis centru održana je jednodnevni seminar za učenike Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” u organizaciji Fondacije Hanns Seidel Stiftung. Cilj seminara bio je potaknuti mlade da razmišljaju izvan uobičajenih okvira, potičući ih da razvijaju ideje u projekte i akcijske planove. Predavači su bili prof.dr. Elvir Čizmić i prof.dr.Dženan Kulović.

Sanja Zagorac -Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš istakla je da je Ilijaš ponosan na svoje mlade ljude, te spomenula značajne aktivnosti i projekte. „Kao domaćini želimo da se zahvalimo Hanns Seidel Stiftung što je Općinu Ilijaš izabrala kao partnera u svom djelovanju i na ovom projektu. S ponosom nosimo priznanje općina naklonjena mladima to je zbog dugogodišnjeg rada i tri strategije prema mladima, zbog velikog fonda za stipendiranje mladih i planirani budžet za 2024. godinu je 450.000 KM za stipendiranje učenika i studenata. Tu su tri linije za izuzetno nadarene učenike i studente, za učenike i studente u stanju socijalne potrebe i najuspješnije sportiste. Tu je grant za mobilnost mladih, također imamo i stavku budžet koju dodijeljuljemo preko Javnog poziva za projekte namijenjene mladima, tu je i Prostor za mlade u SŠC “Nedžad Ibrišimović“. Cilj nam je da stvaramo ambijent u kojima će naši mladi ostati“, istekla je Zagorac -Jozić.


Na kraju seminara podijeljeni su certifikati i nagrade za najbolje biznis planove, koje je uručio načelnik Akif Fazlić, koji nije krio zadovoljstvo idejama i interesovanjem mladih ilijašana. 
„Impresionirali su me ovi mladi ljudi, s kojim entuzijazmom su danas radili na ovoj radionici. Iskazali su samopouzdanje i šta zapravo žele. Važno je da mobiliziramo mlade, da pokrenu proces razmišljanja, da pokrenu polahko preuzimanje stvari u svoje ruke. Danas im je pružena prilika da iznesu svoje ideje, da kreiraju svoje projekte i put koji ih može odvesti do određenih rješenja. Jako je bitno zainteresovati ih“, zaključio je načelnik Fazlić.

Pobjednici seminara su grupa Genijalci-Hidžama spa centar, učenici SŠC „Nedžad Ibrišimović“. Na seminaru su bile prisutne i v.d. direktorica SŠC “Nedžad Ibrišimović“, direktorica JKP Vodostan Belma Zukić, te profesorica Škole Dragana Kartal.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba