Blog

Lattest News Aroud Business

Javni poziv Ministarstva privrede KS za provođenje projekta “Ruralni turizam za planinske destinacije”

javni poziv ministarstvno privrede ksNa stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo objavljen je Javni poziv za provođenje projekta “Ruralni turizam za planinske destinacije” koji se implementira u partnerstvu s Razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije iz Crne Gore.

Javni poziv namijenjen je seoskim domaćinstvima s područja kantona Sarajevo za dodjelu opreme za razvoj novih i unaprijeđenje postojećih turističkih usluga.

Cilj projekta je poboljšati kvalitet turističke ponude zasnovane na prirodnom i kulturnom nasljeđu, odnosno poboljšanje infrastrukture ruralnog turizma, izgradnja kapaciteta za ruralna domaćinstva, unaprijeđenje institucionalnog okvira za kategorizaciju smještaja, te uključivanje domaćinstava ruralnog turizma u lance vrijednosti ukupne turističke ponude prekograničnog područja, kao i izgradnja snažnije ruralne turističke ponude na područjima oko zaštićenih zona i prirodnih atrakcija u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Poziv ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja. Javni poziv i prijavni obrazac dostupni su na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-seoskim-domacinstvima-za-dodjelu-opreme-za-razvoj-novih-i?fbclid=IwAR0ESOsPCzr3toBx0l_0AKyIrKc_TUG0rk93BV4ajbIRmlm5qZ3lIjzdNCI

Projekat finansira Evropska Unija, u okviru IPA programa prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 ILIJAŠ

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba
opacity: 0;