Blog

Lattest News Aroud Business

Javna rasprava na nacrt Strategije razvoja i održavanja javnih cesta na području općine Ilijaš

Na devetoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš usvojen je Zaključak kojim se utvrđuje Nacrt Strategije razvoja i održavanja javnih cesta na području općine Ilijaš za period od 2021. do 2031. godine.

Nacrt Strategije se stavlja na javnu raspravu u trajanju od 20 dana, počevši od 29. septembra do 19. oktobra 2021. godine i to objavom na web stranici Općine Ilijaš, javnim uvidom u sali Općine Ilijaš (III sprat) svakim radnim danom u vremenu od 9 do 14 sati, te organizovanjem javne prezentacije u sali Općinskog vijeća 15. oktobra 2021. godine sa početkom u 10 sati.

U javnoj rarspravi mogu učestvovati građani općine Ilijaš kao pojedinci, politički subjekti, mjesne zajednice, uruženja građana, javne ustanove, javna preduzeća, privrednici i druga zainteresovana fizička i pravna lica.

Zainteresovani subjekti mogu dostaviti primjedbe, prijedloge i sugestije na Nacrt Strategije u službu za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove ili putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 19. oktobra 2021. godine do 16 sati.

Služba za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje Općine Ilijaš će nakon provedene javne rasprave pripremiti i dostaviti Općinskom vijeću Ilijaš na razmatranje prijedlog Strategije, vodeći računa o prijedlozima, mišljenjima i sugestijama iznesenim u toku javne rasprave.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 ILIJAŠ

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba