Previous Next

Božićni koncert u organizaciji HKD Napredak 16. decembra u sali KSC-a

Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" podružnica Ilijaš organizuje tradicionalni Božićni koncert u subotu, 16. decembra sa početkom u 17:00 sati u kino sali Kulturno – sportskog centra Ilijaš.

Na koncertu će nastupiti članovi HKD Napredak Kreševo, HKUD “Gromiljak” Kiseljak i fra Mirko Majdandžić i mladi tamburaši župe Brestovsko.

"Ove godine smo koncipirali program da nastupe članovi HKD Napredak Kreševo koji su prvi put kod nas, kao i naši dragi gosti HKUD Gromiljak iz Kiseljaka i nama drag gost fra Mirko Majdandžić, koji će nastupiti sa mladim tamburašima župe Brestovsko. Fra Mirko je uvijek aktivan u društveno-političkoj zajednici,  uz svoju misiju koju obavlja. Imamo i božićni domjenak i neizostavna podjela paketića za djecu posjetitelje i djecu iz Udruženja Budi mi drug. Božićni koncert je finale lijepih slika koje šaljemo iz Ilijaša. Imali smo divan koncert ilahija, obilježili smo lijepo Ilindan i druge pravoslavne praznike. Dosta je urađeno poslije rata, izgrađene su i obnovljene tri katoličke crkve, obnovljena pravoslavna crkva u Ilijašu i Nišićima, izgrađena nova na Visojevici, u toku je izgradnja kapele na Čemernici. Ilijaš je jedna od rijetkih općina koja se može time pohvaliti. Njegujemo uz čuvanje kulture, običaja i jezika i toleranciju i razumijevanje. Imamo članova i koji nisu Hrvati koji doprinose radu društva, odlično sarađujemo sa Udruženjem žena San. Nastojimo da porazimo politiku i mišljenje da ne možemo zajedno, naravno da se može ukoliko smo dobri vjernici i dobri ljudi, bez obzira na vjeru i naciju", istakao je predsjednik HKD "Napredak" Ilijaš Stanko Ivanić.

Općina Ilijaš i ove godine finansijski podržava Božićni koncert, kao i HKD Napredak BiH.

"Imamo i druge sponzore i donatore kojima ćemo uručiti zahvalnice. Planiramo da uručimo i plakete kojima ćemo zahvaliti ljudima koji su najviše doprinijeli obnovi rada našeg rada, afirmaciji i djelovanju naše podružnice počasnom predsjedniku HKD Napredak BiH monsinoru Franji Topiću i našem dugogodišnjem predsjedniku i članu profesoru Iljki Bariću. Pozivamo sve dobre ljude, da se zajedno radujemo, da radimo zajedno na njegovanju istinskih, ljudskih vrijednosti", kazao je Ivanić.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba