Svečanost povodom završetka radova na sanaciji i utopljavanju Područne škole "Bioča"

 

untitled1U povodu završetka radova na uređenju zgrade Područne škole u Bioči koja pripada Osnovnoj školi "Stari Ilijaš", organizovana je svečanost i druženje s učenicima i nastavnicima, kao i roditeljima te mještanima naselja Bioča. Svečanu vrpcu presjekli su općinski načelnik Akif Fazlić, v.d. direktorica škole Alma Salketić i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 78.898,00 KM od čega je Općina Ilijaš iz svog budžeta izdvojila oko 50.000,00 KM, a Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo 30.000,00 KM.

Općinski načelnik Akif Fazlić je naglasio važnost očuvanja školskih objekata u koje se treba ulagati, a sve kako bi se osigurala bolja budućnost mladih.

"Zadovoljstvo mi je što se radi o područnoj školi koja se nalazi u naselju Bioča, jer je ovo mjesto pretrpjelo ogromnu štetu u toku agresije na našu domovinu. Obaveza lokalne zajednice i svih nivoa vlasti je da podari ljepšu sliku ovog naselja. Na ponos svih nas uspješno smo realizovali još jedan projekat u nizu i drago mi je da su danas djeca sretna i nasmijana. Ovom prilikom želim se zahvaliti i čestitati uposlenicima Osnovne škole „Stari Ilijaš“ kojoj pripada ova područna škola“, rekao je u obraćanju Fazlić.

Zahvalnost na podršci u realizaciji ovog projekta iskazala je v.d. direktorica Osnovne škole "Stari Ilijaš" Alma Salketić.

untitled3"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas prisutna ovdje. Emotivno sam vezana za ovu školu jer su moji počeci bili baš u njoj, kada sam kao nastavnica engleskog jezika počela predavati.  Kao što vidite dobili smo prelijepu zgradu, a samim tim i uslove dostojne učenika i nastavnika", kazala je Salketić.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i bivši direktor Osnovne škole „Stari Ilijaš“ Mahir Dević kazao je kako su uslovi za održavanje nastave u ovoj školi bili jako teški te da je značaj škole veliki.

"Prije godinu dana krenuli smo u jednu diplomatsku ofanzivu da Općina Ilijaš i Ministarstvo za obrazovanje nauku i mlade KS sufinansiraju rekonstrukciju ove područne škole u Bioči, koja je zaista bila u jako lošim uvjetima. Na neki način bila mi je želja da u toku mog mandata kao direktora ove škole prije nego što odem riješim ovaj značajan projekat. Danas sam jako zadovoljan i ponosan što smo projekat priveli kraju, a kao što znate pored ovog projekta bila ih je još mnogo koji su vezani za područne škole. Sretan sam što smo u mnogim aktivnostima bili pioniri i zaista mi je drago da jedan ovakav kolektiv nastavlja raditi u boljim uslovima", rekao je Dević.

Područnu školu u Bioči pohađa 18 učenika, koji su  podijeljeni u dva kombinovana odjeljenja. Tokom izvođenja radova nastava se odvijala nesmetano. Izvođač radova bila je firma "Tehno - promet" d.o.o. iz Zenice, dok je stručni nadzor nad izvođenjem radova vršio Institut za građenje IG d.o.o. Banja Luka.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba