Svečano otvoren Biznis centar u Ilijašu

bizniscentarotvorenjeOtvorenje Biznis centra upriličeno je danas u okviru obilježavanja Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. Centar se nalazi u auli zgrade Kulturno-sportskog centra Ilijaš. Otvaranje i stavljanje u rad Biznis centra je sastavni dio strateškog projekta integralne strategije razvoja Općine Ilijaš.

Općinski načelnik Akif Fazlić prilikom obraćanja prisutnima je naglasio kako će Biznis centar poslovati u sastavu Jedinstvenog općinskog organa uprave – Općine Ilijaš, u nadležnosti Službe za privredu, finansije i investicije Općine Ilijaš.

„Osnovna uloga centra je unaprjeđenje saradnje s poslovnim sektorom, održavanje edukacija u saradnji s obrazovnim institucijama u cilju unaprjeđenja postojećeg stanja u oblasti usklađenosti obrazovnih smjerova i usmjerenja s potrebema lokalnog tržišta rada. Potom, podrška u privlačenju domaćih i inostranih investicija na područje općine Ilijaš, podrška unaprjeđenju domaće i međunarodne saradnje s drugim biznis centrima, razvojnim agencijama, institucijama, organizacijama i lokalnim zajednicama, te višim nivoima vlasti u cilju stvaranja povoljnijeg lokalnog poslovnog ambijenta. Pomoć centra u postupcima izrade općinskih promotivnih materijala, strateških dokumenata, pomoć u postupcima registracije poslovnih subjekata i radu “start up” biznisa“, rekao je Fazlić.

nacelnikbizniscentarBiznis centar mjesto je gdje će mnogobrojne ciljne grupe imati priliku ostvariti svoje ideje. Prvenestveno, to su mala i srednja preduzeća, populacija mladih ljudi, kao i svi građani općine Ilijaš. Pored navedenih aktivnosti koje će se vremenom uspostavljati unutar Biznis centra, potpisan je i Memorandum o razumijevanju i saradnji sa Finansijsko-informatičkom agencijom (FIA), kako bi ova agencija nudila svoje usluge unutar Centra.

Početkom marta u Biznis centru održat će se dvodnevna edukacija za privrednike i dio uposlenika Općine Ilijaš, a u centru je planirano i provođenje aktivnosti projekta YEP inkubator poslovnih ideja.

Izvor: radioilijas.ba

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba