Rekonstruisan i asfaltiran put u MZ Malešići

malesici podrucna skolaZavršeno je asflatiranje lokalnog puta u naselju Malešići čija je vrijednost 129.074,50 KM.

Projekat je finansirala Općina Ilijaš i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. Dužina asfaltiranog puta je 350 metara širine 4 metra, kao i 150 metara širine 3 metra, te je dodatno proširen i asfaltiran dio ispred područne škole u Malešićima.

Također je izvršena sanacija oštećenja na lokalnom putu za Beroviće u vrijednosti cca 13.000,00 KM i sanacija makadamskog puta u Gornjim Malešićima u vrijednosti 1.700,00 KM.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić je naglasio kako je cilj da svaka mjesna zajednica ima karakteristike urbanog naselja, a u tome je jako bitan dobar partnerski odnos savjeta mjesnih zajednica i Općine.

"Ovo je jedan od projekta urbanizacije naselja na našoj općini. U ovoj godini realizirano je nekoliko infrastrukturnih projekata, od rekonstrukcije puta, izgradnje kanalizacione mreže, izgradnje i instaliranja nove rasvjete. Sve su to projekti koji poboljšavaju uslove za život građana. Moje je zadovoljstvo što sam danas na ovom mjestu i drago mi je vidjeti Malešiće koji imaju sve karakteristike naselja u kojem je ljepše i ugodnije živjeti. Imamo namjeru nastaviti sa ovakvom vrstom projekata u narednom periodu i zaista želimo da svaka malesici nacelnikmjesna zajednica ima karakteristike urbanih naselja, gdje je sva saobraćajna i komunalna infrastruktura izgrađena.

Također, ovu priliku želim iskoristiti da se zahvalim Vladi KS i resornom ministarstvu koji su udružili sredstva sa Općinom Ilijaš te smo brzo i kvalitetno realizirali projekat. Bitno je naglasiti da aktivan i dobar partnerski odnos savjeta mjesnih zajednica i Općine uvijek ubrzava realizaciju projekta i čini ih kvalitatnijim. Kada se mjesna zajednica uključi lakše se definišu prioriteti i brže se realizuju projekti“, kazao je načelnik Fazlić.

Mirsad Hamzić, predsjednik MZ Malešići posebno se zahvalio načelniku Općine Ilijaš kao i svim njegovim saradnicima i službama koji su omogućili rekonstrukciju puta koji je jedan od važnih puteva na području ove mjesne zajednice.

„Drago mi je da smo se danas okupili kako bismo otvorili dionicu puta u MZ Malešići. Zapravo radi se o dionici koja povezuje školu i i naselje Gornje Malešiće sa dijelom naselja Donji Malešići. Posebno bi se zahvalio načelniku i svim službama koje su učestvovale u implementaciji ovog projekta. Želim naglasiti da smo ovim projektom obuhvatili i dio puta koji vodi prema mezarju u Malešićima. Ne mogu a da ne spomenem još nekoliko projekata koji su se realizovali u ovoj godini završena je ulična rasvjeta, kanalizaciona mreža, 1200 metara sekundarnog cjevovoda u sklopu vodosnabdijevanja u naselju Gornji Malešići. Svi ovi projekti pružaju građanima bolje uslove za život", rekao je Hamzić.

Stanovnici MZ Malešići su također zadovoljni poboljšanjem uslova života.

"Ovdje živim od 2009. godine i mogu kazati da su se desile velike malesici asfaltiran put 1promjene. Napravio se novi put, imamo rasvjetu, uspostavljen je sistem kanalizacije. Moje komšije i ja smo zadovoljni", rekao je Murat Kovač, stanovnik naselja Malešići.

Muhamed Memić, sekretar Medžlisa Islamske Zajednice Sarajevo iskazao je zadovoljstvo jer je realizacijom ovog projekta omogućen bolji pristup mezarju u naselju Malešići.

„Danas sam ovdje da podijelim zadovoljstvo i sreću sa stanovnicima koji žive na ovom području. Želim izraziti zadovoljstvo u ime Medžlisa Islamske Zajednice Sarajevo na ovom projektu koji će sigurno olakšati vjerske obrede muslimana koji žive ovdje. Zadovoljan sam i zahvalan načelniku Općine Ilijaš koji je prepoznao da stanovnici trebaju imati olakšan pristup lokalnom mezarju“, kazao je Memić.

Navedenom asfaltiranju je prethodio projekat izgradnje dijela kanalizacione mreže u naselju Malešići dužine 953 metra. Projekat je u potpunosti finansiranla Općina Ilijaš u vrijednosti 99.030,81 KM.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba