Potpisani Ugovori za realizaciju projekata u pet MZ u Ilijašu

opcinaPotpisivanjem ugovora sa izvođačima danas je u Ilijašu ozvaničen početak realizacije pet konkretnih projekata u ilijaškim mjesnim zajednicama koje učestvuju u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“. Nakon završene tenderske procedure kao najpovoljniji ponuđač odabrana je firma ” SELA” d.o.o Sarajevo, koja će izvoditi radove u sljedećim mjesnim zajednicama: MZ Srednje (rehabilitacija sportskog poligona), MZ Stari Ilijaš (postavljanje autobusnih stajališta), MZ Misoča i MZ Ilijaš Grad (postavljanje dječijeg igrališta) i MZ Podlugovi (postavljanje multifunkcionalne plohe).

Ovi projekti su kandidirani na osnovu potreba građana iskazanih putem foruma građana koje su pomenute mjesne zajednice održale u prethodnom periodu. Sanja Zagorac- Jozić, pomoćnik načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica kazala je da se radi o vrlo značajnim projektima, kako za građane tako i za općinu Ilijaš.  Općina Ilijaš finansirat će projekte 30 % od ukupne vrijednosti.

„Ovaj projekat je u jednoj vrlo značajnoj fazi, jer će postati vidljiv za građane. Projekat traje već godinu dana i u tom vremenskom periodu su urađeni mnogi projekti, edukacije, jačanje kapaciteta Savjeta MZ. Došli smo do onog što će građani konkretno moći vidjeti na terenu. Pored prethodno navedenih pet projekata, realizirat će se i šesti projekat u MZ Mrakovo. Radi se o opremanju multimedijalne sale koji je već počeo sa realizacijom. Zaključen je ugovor od 165.000,00 KM. Realizacija kreće odmah danas“, kazala je Zagorac-Jozić.

Zahid Đozo, predstavik firme „SELA“ d.o.o. Sarajevo kazao je da je rok izvođenja radova  60 dana.

„Nadamo se da ćemo realizovati projekte u tom vremenskom periodu kao što je to bilo i sa prethodnim projektima“, kazao je Đozić.

Almir Špiodić, koordinator na projektu „Jačanje uloge mjesne zajednice“ u MZ Podlugovi  zahvalio se svima koji su podržali i finansirali navedene projekte, koji će konačno biti i realizirani, prvenstveno za dobrobit građana općine Ilijaš.

„Nakon niza aktivnosti koje smo imali od 2016. godine, kao koordinatori na ovim projektima, nakon što smo zadovoljili kriterije UNDP-a, da bismo učestvovali u ovom projektu, došli smo u fazu kada su na redu realizacije projekata. Iste su delegirali građani, kao najvažnije prioritete. Zahvaljujem se Općini Ilijaš koja nam je pružala podršku sve vrijeme“, kazao je Špiodić.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica” predstavlja zajedničku inicijativu vlada Švicarske i Švedske, a realizira ga UNDP u BiH u partnerstvu s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom pravosuđa FBiH, Ministarstvom za upravu i lokalnu samoupravu RS, Vladom Brčko Distrikta i entitetskim savezima općina i gradova.”

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba