Potpisan Ugovor za izgradnju fiskulturne sale u OŠ "Hašim Spahić"

received 10216209693140792U kabinetu ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje Ugovora za izgradnju fiskulturne sale u O.Š. "Hašim Spahić" u Ilijašu.

Potpisivanju su prisustvovali Akif Fazlić načelnik Općine Ilijaš, Sanja Zagorac – Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica, Aziz Fazlić pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje, Elvir Kazazović ministar obrazovanja, nauke i mladih KS, te Muamer Fazlić vlasnik firme "Fazum gradnja" koja je izvođač radova.

O.Š. “Hašim Spahić” u Ilijašu nalazi se u samom gradskom jezgru. Školu trenutno pohađa 648 učenika, a veliki problem ove škole je odvijanje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Nastava iz ovog predmeta trenutno se odvija u fiskulturnoj sali dimenzija 10x15 metara što ne daje ni elementarno potrebne uslove za odvijanje nastave iz sporta. Općina Ilijaš je zbog svega navedenog, a u cilju dugoročnog rješavanja ovog problema predvidjela izgradnju nove fiskulturne sale uz rekonstrukciju i redizajn dijela postojeće sale u kojem se nalaze svlačionice i toaleti.

"U posljednjih nekoliko godina na području općine Ilijaš intenzivno se ulaže u rekonstrukciju i izgradnju objekata osnovnog obrazovanja. Nekoliko školskih objekata u potpunosti je rekonstruisano. Želim se zahvaliti resornom ministarstvu koje je podržalo te projekte.
Jedna od završnih faza rekonstrukcije O.Š. "Hašim Spahić" jeste izgradnja nove fiskulturne sale i time ćemo upotpuniti sve ono što je potreba te škole. Djeca i nastavnici dobit će najbolje uslove za održavanje tjelesnog odgoja. Općina će se uključiti u opremanje fiskulturne sale i vanjsko uređenje, te ćemo zajedno sa Ministarstvom izdefinisati potpuni završetak ovog projekta", kazao je Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš.

Realizacijom ovog projekta riješio bi se višegodišnji problem odvijanja nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja u ovoj školi. Izgradnjom fiskulturne sale bio bi zaokružen proces unapređenja materijalno tehničkih uslova rada O.Š. “Hašim Spahić” u Ilijašu. Nova fiskulturna sala pored školskih aktivnosti može poslužiti i za odvijanje received 10216209664020064vannastavnih aktivnosti

"Ministarstvo za obrazovanja, nauku i mlade KS ove godine je izdvojilo sredstva za izgradnju tri fiskulturne sale. Dvije nove sale grade se u Dobroševićima i Ilidži, a danas smo popisali Sporazum za treću salu koja će se graditi u Ilijašu. Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je 700.000,00 KM. Naš cilj je omogućiti svim učenicima u Kantonu Sarajevo iste uvjete za realizaciju nastave i tjelesnog odgoja, te druge vanredne sportske aktivnosti", rekao je Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade u KS.

Vrijednost ugovorneih radova je 625.893,11 KM. Firma "M Design" d.o.o. Sarajevo radila je idejni i glavni projekat fiskulturne sale, Općina Ilijaš provela je proceduru javne nabavke – otvoreni postupak, firma "Fazum gradnja" izvođač je radova, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

"Riječ je o modernoj fiskulturnoj sali sa kompletnom opremom. Rok za izvođenje radova je 120 dana, u narednih 15 dana počinjemo sa radovima, a završetak planiramo i prije ugovorenog roka, odnosno prije kraja građevinske sezone", kazao je Muamer Fazlić, vlasnik firme "Fazum gradnja", koja je izvođač radova.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba