Posjeta općinskog načelnika sa saradnicima SŠC "Nedžad Ibrišimović" u Ilijašu

 

posjeta ssc 11Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić zajedno sa saradnicima u službama za saobraćaj i građenje,  prostorno uređenje i zaštitu okoliša te društevene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica posjetio je Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš i obišao fiskulturnu salu koja je u fazi izgradnje.

Prisutni su bili i direktor firme koja izvodi radove "Fazum gradnja" Muamer Fazlić te direktor Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" Amir Džafo.

Razlog posjete je realizacija projekta izgradnje fiskulturne sale. Konstatovano je da je realizacija građevinskog dijela projekta u završnoj fazi i da se očekuje potpun završetak u prvoj polovini mjeseca januara naredne godine.

Također je konstatovano da je nabavka opreme za salu i njeno montiranje u fazi tenderske procedure izbora dobavljača.

Još uvijek nije riješeno, a bitno je da se sa aspekta ukupnog projekta završi, vanjsko uređenje i sanacija prostora postojećih svlačionica i mokrih čvorova.

Za sanaciju pomenutog prostora sa svlačionicama i mokrim čvorovima još uvijek nisu osigurana sredstva, ali se u skorije vrijeme očekuje rješenje.

Dogovoreno je da Srednjoškolski centar dostavi detaljan predmjer i predračun radova za sanaciju, kao i da se u ovoj fazi uradi adekvatno vanjsko uređenje koje će se u nekoj narednoj fazi dalje dograđivati.

Zaključeno je da svi radovi te tehnički prijem nove sale trebaju biti završeni do Dana općine Ilijaš, kada je i planirano svečano otvorenje sale.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba