Općini Ilijaš dodijeljenja cisterna za pitku vodu

 

cisterna civilna zastitaKantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo (KUCZ) kupila je i predala na korištenje nove autocisterne za pitku vodu Općinima Ilijaš i Vogošća.
Primopredaja autocisterni izvršena je u krugu ispostave Profesionalne vatrogasne jedinice KUCZ na Stupu, u prisustvu direktora KUCZ Samira Džihića, načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića, te predstavnika općinskih štabova civilne zaštite i preduzeća kojima su vozila dana na upravljanje i raspolaganje.

Direktor KUCZ Samir Džihić, posebno je naglasio, da su autocisterne nabavljene u cilju poboljšanja snabdijevanje pitkom vodom stanovništva u situacijama kada voda iz lokalnih vodovoda nije za piće i za vrijeme redukcija, što se dešavalo u prethodnom periodu, te da su cisterne multifunkcionalne, opremljene spremnikom vode zapremine 8000 litara, sa ugrađenim mlaznicama i centrifugalnom pumpom zbog čega se mogu koristiti i za druge potrebe poput pranja ulica i kao ispomoć vatrogasnim jedinicama u slučaju većih požara.

Za nabavku vozila utrošeno je 345.000 KM.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, istakao je, da će dodijeljenu auto cisternu za pitku vodu Služba za vodosnabdijevanje Općine Ilijaš, koje je formirana u JKP Vodostan d.o.o. Ilijaš najčešće koristiti za vodosnabdijevanje ruralnih naselja u ljetnom periodu kada se dešavaju redukcije ali i u slučajevima kada dođe do zamućivanja vode na lokalnim izvorištima, te i drugim situacijama po naredbi Općinskog štabu civilne zaštite Ilijaš.

Ovom prilikom je istaknuto da Civilna zaštita i na druge načine nastoji pomoći u poboljšanju vodosnabdijevanja stanovništva na području Kantona Sarajevo, posebno kada je riječ o radovima na terenu, zašto je ustupila bagere i drugu raspoloživu mehanizaciju.

Izvor: Pres Vlade KS

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba